Оставка заради срива с Търговския регистър. Изпълнителният директор на Агенцията

...
Оставка заради срива с Търговския регистър. Изпълнителният директор на Агенцията
Коментари Харесай

Оставка заради срива с Търговския регистър и нови технически проблеми

Оставка поради срутва с Търговския указател. Изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията се разделя с поста си. След среща на премиера Бойко Борисов с министъра на правораздаването Цецка Цачева - оставката на Зорница Даскалова беше призната.
Шефката на Търговския указател подаде оставка Министърът на правораздаването Цецка Цачева я е приела
Седмица след срутва на Търговския указател нови механически проблеми стопираха за часове достъпа и до уеб страницата на министерството на правораздаването.

Заради рецесията Българска социалистическа партия изиска привикване на изключително съвещание на Народното събрание.
Българска социалистическа партия желае изключително съвещание на Народно събрание и пояснение от Борисов за ТР и „ Олимпик ” Левицата изиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев поради социална поръчка в Министерство на вътрешните работи
Оставката на Зорница Даскалова шеф на организацията по вписвания е реалност откакто министърът на правораздаването Цецка Цачева е била извикана от премиера Бойко Борисов.

Днес породи и различен механически проблем в бранша на министър Цачева - срина се институционалния уебсайт, което даде мотив за офанзива от страна на опозицията.

Около 11 часа през днешния ден уеб сайтът на правосъдното министерство стопира да работи по механически аргументи. Това се случва тъкмо седмица след срутва на Търговския указател, поддържан от Агенцията по вписванията, която е под шапката на министерството. Няма публично пояснение за повода.
И уеб сайтът на правосъдното министерство се срина Причината още веднъж е механически проблем
Специалисти по киберсигурност изясняват, че досега уеб сайтът не е имал документ за сигурност и допускат, че евентуално несполучлив опит подобен да бъде комплициран е сринал страницата.

„ В момента уеб сайтът е върнат и може да се влиза през предпазен порт, само че той е недействителен, тъй като някой се пробва да употребява документ, който няма име, отговарящо на домейна на министерството. Това е като се опитваш да влезеш някъде като се представяш за някой различен. Не е накърнимост да е употребявано от трети страни, това е самопредизвикан проблем”, уточни специалистът по киберсигурност и отбрана на персоналните данни Станислав Атанасов.

Към момента уеб страницата на министерство на правораздаването действа, възобновена е и системата „ Реджикс” на Търговския указател, с която се вършат информации сред институциите при покупко-продажби по закупуване и прекачване на благосъстоятелност.
Възстановиха още една функционалност на Търговския указател От Агенцията по вписванията твърдят, че се работи непрекъснато, регистърът ще действа пълноценно не по-рано от идната седмица
Сайтът на изпълнителната организация по околна среда също имаше проблеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР