Оставка само на Бойко Борисов, но с правителство на ГЕРБ

...
Оставка само на Бойко Борисов, но с правителство на ГЕРБ
Коментари Харесай

Протестът не приема „офертата“ на Борисов, бурята издуха част от палатките


Оставка единствено на Бойко Борисов, само че с държавно управление на ГЕРБ не е вид, който се приема от протестиращите. Подобен сюжет бе подхвърлен през днешния ден от премиера и лед на ГЕРБ на Националната конференция на партията. Протестиращите са безапелационни – ще са на улицата, до момента в който не получат оставката на цялото държавно управление, на основния прокурор и не се проведат почтени и демократични избори.

За през днешния ден е оповестено събитие „ Масово строене на затвор “, което би трябвало алегорично да показа мястото на сегашните ръководещи, в случай че получат обективни присъди за корупционните си практики.

Блокадите на основни столични кръстовища не престават макар буряха и дъжда този следобяд. Силният вятър е разрушил палатковия лагер на майките от „ Системата ни убива “, които стачкуват пред Софийския университет. Те помолиха за помощ през Facebook и демонстрираха на фотоси, на преобърнати палатки, една от тях е закачена на тролейните жици над кръстовището. Въпреки това майките обявиха, че остават на открито, до момента в който държавното управление и Гешев не подадат оставки.

Продължава и гладната стачка на петима от протестиращите. По-рано през днешния ден се появи информация, че един от тях е в доста тежко положение и е признат в болница.От болница „ Св. Анна “ оповестиха по-късно, че " 58-годишният мъж, оповестил гладна стачка пред Министерски съвет ", е бил признат в Спешното поделение на лечебното заведение. Прегледан е от незабавните медици в болничното заведение. Пациентът е бил във очевидно положително положение, без открити здравни проблеми. Не е имал показания за болнично лекуване.

Отказал е спомагателни проучвания и се е подписал, че напуща болничното заведение по лично предпочитание. От болничното заведение също по този начин осведомиха, че мъжът е здравно неосигурен повече от 5 години, което не анулира правото му да получи незабавна помощ при потребност.

Състоянието на другите трима гладуващи е по-добро.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР