Оставка няма да подавам. Неприятностите в БСП са вследствие на

...
Оставка няма да подавам. Неприятностите в БСП са вследствие на
Коментари Харесай

Няма да подавам оставка, категорична е Нинова

Оставка няма да депозирам. Неприятностите в Българска социалистическа партия са в резултат на смяната, която започнахме преди 3 години. Промяната, която ограничи мандатите на народните представители. Избрахме ръководителят да бъде избиран директно от всички членове на партията, а не от избран кръг в Българска социалистическа партия. Ограничихме ръководителя с два мандата. Целият този развой на смяна и на обновяване с нови лица докара до тези вътрешнопартийни паники в Българска социалистическа партия. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

В неделя се събра Пленумът на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на който бяха разисквани резултатите от локалните избори. Преди дни обаче група социалисти разпространиха различен сериозен разбор, в който ясно се декларира, че Нинова би трябвало да подаде оставка. Негов създател е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет, а посочената причина - неуспех на локалния избор, след който Българска социалистическа партия отсъствала от ръководството на общините в половин България.

„ Не отхвърлям лидерския въпрос като извънредно значим, защото точно той беше подложен в писмото, в различния отчет, като единствения метод за разрешаване на всички проблеми в партията. В него бяха изредени оценки, проблеми и така нататък и най-после се споделя, че всичко това може да бъде решено, в случай че сменим Корнелия Нинова. Следователно на някого в главата стои лидерският въпрос и всички въпроси вътре в партията могат да бъдат решени, единствено в случай че ме няма мен”, уточни още тя.

„ В една демократична партия различията се вземат решение с гласоподаване и с болшинство. Алтернативният отчет беше отритнат от Националния съвет с 86 на 20 гласа ", разяснява Нинова.

„ Тези 50 индивида, които ми желаеха оставката се оказаха 21. Оказа се, че вътре има имена на сътрудници, чиито имена са употребени, а те не занят за това. Т.е. това е подправена новина”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Относно това по какъв начин могат да се срещнат полярните отзиви за оценка на резултатите от изборите, Нинова разяснява: „ Това е спор на върха на Българска социалистическа партия сред групи хора в Националния съвет. Истинското решение е в партията. Членовете на партията ще кажат по какъв начин правят оценка резултата и по какъв начин правят оценка управлението от 1-ви декември до март месец, когато е отчетно-изборната акция в Българска социалистическа партия. Истинското решение е в партийните структури, не при нас, горе на върха”.

Запитана дали е съгласна с думите на Сергий Станишев, че с ръководител като Корнелия Нинова Българска социалистическа партия не може да завоюва парламентарните избори, тя отговори: „ С гадание не се занимавам. Това, дали ще спечелим изборите или не е някакво предсказване. От нас зависи дали ще продължим смяната, с цел да убедим хората”.

„ Вътрешнопартийните ни паники в тази ситуация засягат всеки българин. Става дума за нещо доста по-голямо - дали ще има смяна на статуквото в България. Голяма част от хората не харесват всички партии. Те го демонстрират с негласуване”, сподели Нинова. „ Изходът от това е, или ще се появи нова партия, която не знам какъв брой време ще изкара, или систематичните партии би трябвало да стартираме да се променяме”, счита тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че първият ден от болничните, би трябвало да се заплаща от страната, а не от работодателите или чиновниците. „ Работещите са се осигурявали, плащали са си осигуровките в Национален осигурителен институт и страната им дължи това обезщетение, когато се разболеят”, сподели тя.

„ Опитът да отстранен първия ден като заплащане за болничния е опрощение на държавното управление, че не може да се оправи със злоупотребите”, счита тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР