Оставка на цялото ръководството на Топлофикация София и премахване на

...
Оставка на цялото ръководството на Топлофикация София и премахване на
Коментари Харесай

Владислав Панев: Проблемът с Топлофикация София от общински става национален

Оставка на цялото управлението на " Топлофикация София " и унищожаване на двустепенното ръководство на сдружението поради рекордните загуби за първите 9 месеца на годината. За това ще упорства общинският консултант от Демократична България Владислав Панев, защото съгласно него казусът с енергийната компания от общински се трансформира в народен.

Загубите на " Топлофикация София " за първите девет месеца на тази година са 88 милионa лв..

" Имайте поради, че съгласно бизнес проекта на сдружението за 2019 година загубата трябваше да бъде единствено 14 милиона. Директорите на компанията обясниха, че част от казуса се дължи на нарасналите цени на въглеродните излъчвания, които носят към 30 милиона спомагателна загуба, само че, по този начин или другояче, не можах да намеря свястно пояснение за останалата част от загубите ", съобщи в предаването " Хоризонт до обед " общинският консултант в Столичния общински съвет Владислав Панев.

Фиксираната цена на електрическата енергия от Комисията за енергийно и водно контролиране е 19,9 стотинки на киловат час.

" По такава цена НЕК изкупува ток от " Топлофикация " и по-късно " Топлофикация " обаче не получава цялостната цена, защото продава на електроенергийната борса електрическата енергия си на по-ниски от референтните цени, т.е. в случай че междинната цена на борсата е Х стотинки и " Топлофикация " продава на Х минус примерно 3 стотинки, тя не получава цялостния размер от избраната от КЕВР цена, а получава 19 стотинки минус 3 ", уточни общинският консултант.

Дълговете на " Топлофикация София " са 900 милиона лв. към " Булгаргаз " и Българския енергиен холдинг, добави Владислав Панев.

" Топлофикация София " продава сила на цени, които са по-високи от пазарните, означи още той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР