Оставка на премиера Бойко Борисов и на регионалния министър Петя

...
Оставка на премиера Бойко Борисов и на регионалния министър Петя
Коментари Харесай

Перник заяви: Мачът свърши, г-н Борисов!

Оставка на премиера Бойко Борисов и на районния министър Петя Аврамова. Това желаеха жителите на Перник, които в събота излязоха на митинг в центъра на София поради водната рецесия в регионалния град.

Организаторите оповестиха, че в понеделник още веднъж ще се съберат в 12:00 ч. пред постройката на Министерството на районното развиване в столицата със същите претенции.

Според перничани през цялото време на рецесията не се прави оценка вярно отговорността на Министерство на регионалното развитие. 

Жителите на Перник извършиха заканата си да пренесат митинга си против водната рецесия под прозорците на държавното управление. Митингът в София в събота стартира към 11:30 ч. Хората всеобщо показаха недоволството си от безхаберието на властта, което докара до тежката обстановка в града.

  

" Сега "  излъчваше директно от мястото на събитието, което мина под наслов " Сурва от Перник! ". Нашата камера се включи на площада сред Българска народна банка и някогашния Партиен дом, където хората започнаха да се събират преди обяд. От самото начало се понесоха викания и освирквания, възгласи " Искаме вода ",  " Мафия ", " Оставка ". В митинга се включиха и кукери с маски и чанове, които  " гонят злото ". Много участници в митинга развяваха националния трикольор. 

Минути след 12.00 ч. Инициативният комитет " Спаси Перник " поведе множеството към постройката на Министерския съвет.

Протестиращите настояха за правосъден развой против хората, довели до водния геноцид в града, за замяна и реорганизация на ВиК мрежата в общината, за бързо дотъкмяване на водопровода София-Перник, оставка на министър Петя Аврамова, за потребление на язовир " Долна Диканя " и др. 

На 60-ия ден от въвеждането на воден режим и на 35-ия ден от оповестяване на бедствено състояние ние дойдохме в " триъгълника на властта " в София да протестираме, защото няма решение на рецесията, съобщи Камелия Радева от инициативния комитет " Спаси Перник " - първият оратор на митинга. 

" Днес Перник трябваше да е хазаин на " Сурва " - фестивала на маскарадните игри, и да посрещаме другари и посетители от целия свят. Това ни бе отнето, вместо това се постанова да се борим за основни човешки права за достъп до вода и чист въздух. Не ни принуждавайте да емигрираме и не се опитвайте да ни противопоставяте - град против град, село против село, жители срещи бизнес, бизнес против бизнес. Всички сме хора, а безводието еднообразно ни убива ", сподели Камелия Радева.

" Искаме истината за източването на цялостен язовир. И до през днешния ден никой не поема отговорност за рецесия, нечувана в страна от Европейски Съюз. Показната акция с ареста на министър не изчерпва тематиката. Искаме оставките на министър Петя Аврамова, на заместника ѝ Николай Нанков, на шефа на басейновата дирекция - Благоевград ", сподели Радева.

  

" Премиерът Борисов би трябвало да знае, че тук не е единствено Перник, тук са София, Враца, Бобов дол, Хасково, Велико Търново, Стара Загора ", взе думата Радослав Колев от " Спаси Перник ". За да илюстрира по какъв начин стига водата до перничани и по какъв начин работят ограниченията на държавното управление, той взе две пластмасови бутилки и изля наличието на цялостната в празната с пробито дъно. " Оставка ", гръмна множеството. 

" Задава се филантропична рецесия, вършат се имунизации за хепатит, готвят се лечебни заведения, само че имаме  ли опазване на здравето ", попита риторично Колев и даде думата на доктор Коцев от здравния профсъюз на " Подкрепа ".

" Премиерът несъмнено ни гледа зад завесите. Искам да му кажа: Мачът свърши, г-н Борисов ",  каза лекарят, приветстван от множеството. И той, и другите оратори поискаха лична отговорност от Борисов и оставка на държавното управление поради " геноцида " над перничани.

Ще останем тук до цялостно осъществяване на настояванията ни, заканиха се протестиращите.

 

В предаването " Тук и в този момент със Светла Петрова " Камелия Радева описа: “Напрежението в Перник пораства. До 10 или 20 дни водата ще спре изцяло. За построяването на новия водопровод от Мало Бучино до Перник, за който към момента единствено се приказва, са нужни 45 дни. Нищо свястно не сме чули от два месеца, макар че бием камбаната от началото на водния режим ", добави тя.

" Загубата на доверие е голяма. От самото начало на рецесията виждаме ограничения, които са безредни и истерични. Не считаме, че се вземат най-хубавите решения. Перничани не имат вяра, че хората, които ги докараха до тази рецесия, са в положение да ги изкарат в този момент. Трябва да се реже до крепко място! ", съобщи Радева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР