Оставка на парламента и оставка на шефа на МВР. Това

...
Оставка на парламента и оставка на шефа на МВР. Това
Коментари Харесай

Демократите с ултиматум: Искаме оставката на парламента и на шефа на МВР. Ако до 18 часа не я подаде, отиваме пред МВР

Оставка на Народното събрание и оставка на шефа на Министерство на вътрешните работи. Това желаеха ръководителите на „ Демократична България “ Христо Иванов и Атанас Атанасов на брифинг пред публицисти.
Системният проблем е, че има прокурорска власт, която не се регистрира пред суверена. Главният прокурор се държи като политически състезател, който поддържа мафиотска организация и който безусловно не желае да даде пояснения за доста неща. Затова ние предлагаме отчетност на основния прокурор пред Народното събрание!

Ключов проблем е Изборният развой и изтласкване на българите от чужбина от присъединяване в този развой. Той е редуциран до това огромни блокове, които се управляват, да вземат участие.

Предлагаме коренно разширение на опциите за присъединяване на българите в изборите. За тази цел желаеме да се вкара отдалечено гласоподаване. Това е методът жителите да вземат участие в изборите.

Ние знаем, че това може да стане с електронно гласоподаване. Ние имаме законодателно решение-гласуване по пощата-това се е прилагало още от 19 век.

Най-накрая – желаеме българската Конституция да стане инструмент за отбрана на правата на всеки жители. Това може да стане посредством въвеждане на директна конституционна тъжба пред Конституционен съд. Крайно време е тази изолираност на елита да бъде прекъсната.

Въвеждане на законодателна гражданска самодейност. 10 000 жители непосредствено да оферират законодателни промени в Народното събрание.

Искаме анкетни комисии от опозицията. Това е инструмент да се рестартира българския парламентаризъм. Искаме целият парламент да се разпусне. Искаме посредством смяна в Конституцията да се вкара действителна лустрация. И през днешния ден виждаме, че почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е помощник на Държавна сигурност. Георги Марков е бил клеветник на Държавна сигурност.

Този пакет изисква промени в Конституцията и Изборното законодателство. Това не изисква Велико народно събрание. Този парламент е лишен от всякаква легитимност. На нас ни би трябвало рестарт на Народното събрание, тъй че с нова сила и легитимност да се вземат решение проблемите на страната.

Това може да стане с едно конституционно болшинство. Готови сме да беседваме с всички проевропейски обединения в България. Това е диалогът, който би трябвало да се води оттук насетне.

Ние поддържаме жителите в техиня протестен подтик. Готови сме да се явим на парламентарни избори, с цел да рестартираме ръководството на България, заключи Христо Иванов.

Ген. Атанас Атанасов добави: „ Ние сме за това, което Христо сподели и политическите сили да кажат дали поддържат тези наши оферти.

Други две неща-ние настояваме и ще търсим пътища за възобновяване на парламентарната Република. Преди време Борисов влезе в Народното събрание и сподели, че депутатите са безделници. В записите кава, че ръководителят на българия парламент е „ тъпа кърджалийска гугутка “. Защо Караянчева не си подаде оставка? Не я ли е позор?

Да, ние желаеме оставка на целия парламент. Още през днешния ден желаеме оставката на шефа на Министерство на вътрешните работи. Ако не я подаде, министър-председателят да ме я вземе. Да не би министърът да се е скрил в хотел „ Амбасадор “? Че той там постоянно върви.

Има принуждение на улицата. Това е безсрамие и за това би трябвало да се носи политическа отговорност. За кошмарът на „ Росенец “ е виновен вътрешният министър. Нека в този момент той да си подаде оставка. Тези хора там се пробваха да възбудят напрежение.

В „ Осемте джуджета “ има тежко компрометиращи обстоятелства. До 18 часа чакаме оставката на шефа на Министерство на вътрешните работи. Ако това не се случи, ние в 18 часа ще бъдем пред вътрешното министерство, с цел да му я желаяме “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР