Оставихме сърцето и душата си на корта и сме удовлетворени.

...
Оставихме сърцето и душата си на корта и сме удовлетворени.
Коментари Харесай

Тенисистите: Правят се интриги, а не се отбелязва, че сме девети в света

Оставихме сърцето и душата си на корта и сме задоволени. Всеки от нас израсна и като персона, не просто като тенисисти. Около това мнение се сплотиха Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев при прибирането си в България след присъединяване на ATP Cup.

Съставът ни приключи първото издание на новия екипен шампионат на 9-о място от 24 отбора.

" Изводът е, че можем. Никой от нас не е достигнал лимита на опциите си. Сплотихме се и отсега нататък ще си оказваме помощ доста. Не бях играл двойки с Григор и като разбрах, че ще играем първата ми мисъл беше да не се изложа ", сподели Александър Лазаров, който бе една от най-приятните изненади на ATP Cup.

Снимка: Lap.bg

Тенисистите ни споделиха, че са се въодушевили от капитана си Григор Димитров.

Рамо до рамо с Гришо 22-годишният Лазаров завоюва един доста трагичен мач на двойки против Англия.

" Научихме доста от Григор. Той е извънреден експерт. Минал е по този път. Даваше ни скъпи препоръки, които всеки от нас може да употребява в личната си кариера. С подобен човек до теб израстваш бързо и на тренировки, и на мачовете ", изясни Лазаров.

Снимка: Lap.bg

" Такива страсти не съм изпитвал в никакъв случай. Да видиш твоите съотборници да печелят против такива тенисисти е нещо необикновено. Възхитителен е методът, по който работи Григор Димитров. Концентрацията и увереността му на корта ", показа най-младият в състава ни Адриан Андреев.
Александър Лазаров: Няма значение кой какви разноски е поел Важното е, че показахме, че можем да бъдем тим, написа тенисистът на потегляне от Австралия
" След злощастното развиване в групата си казахме, че би трябвало да бъдем и малко реалисти. Съжаляваме, че не прескочихме групата, само че въпреки всичко сме девети в света в един от най-конкурентните спортове. С времето ще си дадем сметка какво постигнахме. Радваме се, че за две седмици успяхме да допринесем за повдигането на българския дух. Разбрахме, че хората са следили и са се вълнували от нас ", сподели втората ни ракета Димитър Кузманов.

" Да играеш с националната фланелка е най-уникалното възприятие. Тенисът е самостоятелен спорт и сме малко лишени от това чувство, само че е несравнимо. Много съм благополучен и от поддръжката на българите в Австралия. Оставихме сърцето и душата си на корта и сме задоволени. Всеки от нас израсна и като персона, не просто като тенисисти. Аз персонално изживях фантазията си. Надявам се това да е едно ново начало. Тепърва ще си даваме сметка какво постигнахме. Със сигурност това присъединяване ще ни даде подтик в самостоятелните кариери. Показахме, че имаме качествата. В тениса всичко е самостоятелно. Понякога пътят до първите 200 или 100 е доста тежък. Може да играеш добър тенис и без да си толкоз нагоре в ранглистата ", добави Кузманов.

Снимка: Lap.bg

Родните национали разясниха и анонимната обява във " Facebook ", добила известност след края на шампионата. В нея се твърдеше, че федерацията по тенис е отказала да подкрепи играчите и по тази причина Григор Димитров е обезпечил нужните средства за престоя на останалите български тенисисти в Австралия.

От тенис централата дефинираха това изказване " низък фалшив ".
" Грозна подправена вест ", или по какъв начин в тениса стана горещо Слух, че Григор Димитров е финансирал българския тим в Австралия, разгневи федерацията
" Ако не се беше появило това, все едно не сме българи. Цял живот ще ни съпътстват такива неща. Не разбирам за какво някои хора се фиксират върху това кой какво е поел, платил, изкарал, а не се регистрира обстоятелството, че сме девети в света. Вместо да се вършат интриги, по-важното е, че в този момент сме тук и си приказваме и за по-приятни неща. С какво е по-добре да бъде запомнен престоят ни там? Вариантите са два - с триумфите ни или с разискване на финансовите аспекти. Всеки си преценя самичък ", сподели по тематиката Лазаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР