Оставихме морето да си почива от нас чак до другото

...
Оставихме морето да си почива от нас чак до другото
Коментари Харесай

3 магически места из Родопите, на които да се насладите на есента

Оставихме морето да си почива от нас чак до другото лято и е време да се насладим на новото зрелище, което природата ни предлага – есенната одеждa на дърветата.

Спряхме се на Родопите, тъй като са най-магическата и гостоприемна наша планина.

Достатъчно ниска, с цел да не изплаши начинаещите планинари, задоволително антична, с цел да впечатли запалените по история и обгърната в тайнственост.

 пътешестване странствуване Thinkstock

Избрахме ви и хотели и къщи за посетители, с цел да ви остане на вас единствено стягането на багажа и трупането на мемоари и фотоси ;)

Да започваме!

Асенова цитадела

Асеновата цитадела, или Петрич, са отломки на средновековна цитадела с укрепената черква „ Света Богородица Петричка “.

Намира се в планината Родопи на 2 км от Асеновград. Първите писмени сведения за крепостта са от XI век и са получени от устава на тогава издигнатия Бачковски манастир.

 родопа пътешестване Thinkstock

Наречена е на цар Иван Асен II, който през 1231 година прави редица ремонти по нея за заздравяването ѝ. Издълбаният в една канара на крепостта надпис свидетелства за това:

Твърдината е измежду Стоте национални туристически обекта. Обявена е за народен монумент на културата. Отворена е целогодишно за визити, има щемпел.

Само на 2 км оттова е Хотел Стари Времена (вижте цените тук)- с мебели по поръчка във възрожденски жанр и усмихнати притежатели.

А за готвача оценката на гостите е „ 6+ “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР