Оставиха в ареста обвинения за екзекуцията на АленаОткрити са следи

...
Оставиха в ареста обвинения за екзекуцията на АленаОткрити са следи
Коментари Харесай

Виктор Спига искал от позната алиби

Оставиха в ареста обвинявания за изтезанието на Алена
Открити са следи от него и жертвата в автомобила, превозил натрупа

Взел телефона на Щерк

Софийски градски съд остави зад решетките Виктор Спига, упрекнат за жестокото ликвидиране на IT специалистката Алена Щерк. Той беше екстрадиран от Италия, където избяга, като преди този момент се е опитал да заличи следите от зверството. От прокуратурата обявиха, че са събрани задоволително доказателства против костариканеца.

По външната ризница на автомобила на жертвата, с който е превозен трупът ѝ до безлюдно място, са открити следи от кръв. По скоростния лост и вратите пък е открит биологичен материал от Алена и Виктор. Обвиняемият е направил опит да заличи следите си след убийството на някогашната си другарка, като негова кръв и тази на жертвата са открити по мивките в дома му. Била е разпитана свидетелка, която твърди, че чужденецът ѝ е звъннал с молба да каже пред проверяващите, че в нощта на убийството е бил с нея в дома ѝ.

Видеозаписи от камери демонстрират, че Виктор причакал Алена до дома ѝ, след което автомобилът ѝ потеглил от адреса и се отправил в посока Перник. Засечено е придвижването на мобилния ѝ телефон към Гърция, от където Спига е напуснал страната часове след убийството. Решението на градските магистрати за непрекъснатия арест на чужденеца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР