Оставиха в ареста капитана и помощник-капитана на заседналия край Камен

...
Оставиха в ареста капитана и помощник-капитана на заседналия край Камен
Коментари Харесай

Оставиха в ареста капитана и помощник-капитана на „Вера Су”

Оставиха в ареста капитана и помощник-капитана на заседналия край Камен бряг транспортен съд „ Vera Su”, оповестиха от прокуратурата.
Съдебният състав отхвърли тяхната тъжба и постанови да останат в ареста, защото двамата обвинени са непознати жители, нямат непрекъснат адрес в България и заради това съществува възможност да изоставен страната и да избегнат наказателно гонене.
За закононарушението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът планува съществени санкции. Капитанът и неговият втори асистент са обвинени за това, че са позволили плавателният съд да заседне, като по този начин са предизвикали обилни повреди на непознат парцел и са основали заплаха за живота на другиго, за което законът планува наказване от 5 до 15 години „ отнемане от независимост “.
Действията по следствието не престават във всички насоки. Освен аргументите и събитията, при които е настъпила самата злополука, се обяснява има ли замърсяване на морската вода и настъпили ли са вреди за природата, дали дейностите на оправомощените държавни органи са били съответни, навременни и верни и налице ли е безучастие от страна на едно или повече длъжностни лица, което може да докара до екологична злополука в местността Яйлата и района.
По предписание на основния прокурор на Република България Иван Гешев, следствието се води от екип следователи от Националната следствена работа. Прякото наблюдаване на работата по досъдебното произвеждане продължава да се реализира от Окръжна прокуратура-Добрич.
По реда на специфичния контрол заради фактическата и правна трудност, и социална значителност, избраният контролен прокурор от Апелативна прокуратура-Варна следи за методическото и вярно водене на следствието. Върховна касационна прокуратура също следи работата по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР