Оставиха в ареста двамата задържани за убийството във врачанското село

...
Оставиха в ареста двамата задържани за убийството във врачанското село
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата задържани за убийството в Търнак

Оставиха в ареста двамата арестувани за убийството във врачанското село Търнак, съобщи NOVA.

На 6 септември към 21 часа татко и наследник умъртвиха 47-годишен локален гражданин, който е брат на по-възрастния причинител и чичо на по-младия.

В петък Врачанският областен съд гледа мярката им за неотклонение „ задържане под стража “ и постанови те да останат в ареста. По делото е открито, че двамата като съизвършители посредством нанасяне на удари по главата, съзнателно са умъртвили роднината си.

От материалите по делото е видно съществуването на първата причина за вземането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а точно тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване отнемане от независимост.

Налице е и идната, изискуема от закона причина - обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към действието. В досъдебното произвеждане, за прекомерно късия интервал от образуването му до сегашния миг, са събрани задоволително по размер и тежест доказателствени източници, свързващи обвинените лица с инкриминираното действие.

Относно другите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а точно заплахата от укриване или осъществяване на закононарушение - правосъдният състав счете, че в тази ситуация не съществува заплаха обвинените да се укрият, защото са с прочут адрес и с открита идентичност. Същевременно обаче съдът одобри, че по делото се съдържат данни за съществуването на заплаха обвинените да извършат друго закононарушение, се споделя в претекстовете на съда.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен период от пред Апелативен съд – София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР