Оставиха в ареста двама братя, разследвани за придобиване, държане и

...
Оставиха в ареста двама братя, разследвани за придобиване, държане и
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама братя, запространявали чай за пушене

Оставиха в ареста двама братя , разследвани за придобиване, държане и разпространяване на чай за пушене, заяви прокуратурата. Варненският апелативен съд удостовери първичния арест на братята Юлиян и Сергей М.

Варненският апелативен съд удостовери избрания на Окръжен съд - Разград от 10 юли тази година, с които са били избрани първичните ограничения за неотклонение по отношение на двамата братя.

В началото на юли при претършуване в автомобила и в дома на Сергей били открити и конфискувани 65,50 грама чай за пушене. 41-годишният мъж се прибирал в Разград откакто заредил с наркотични субстанции, когато бил спрян за инспекция от полицията . В икономически постройки, където живеел брат му - 31-годишният Юлиян, полицията разкрила и иззела близо 31 грама чай за пушене и над 8000 лв..

Срещу двамата наркоразпространители имало формирано още през април досъдебно произвеждане.

Всеки от тях работи самичък за себе си, само че и двамата разпространявали чай за пушене, който при приложимост бил рисков за здравето на хората. Според апелативната инстанция събраните доказателства удостоверяват, че всеки един от двамата братя е съпричастен към действията, за които са привлечени като обвинени.

Придобиването, държането и разпространяването на неразрешени от закона субстанции е тежко съзнателно закононарушение. За него законът планува наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв. .

Както Сергей, по този начин и брат му Юлиян са съдени за умишлени незаконни действия, в това число и за наркопрестъпления. Юлиян се укривал от органите на следствието по друго досъдебно произвеждане и е бил разгласен за общодържавно търсене. Сергей е бил осъждан 5 пъти с влезнали в действие присъди. Това стимулира правосъдния състав да ги остави в ареста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР