Оставиха в ареста 7 от задържаните за трафик на хора

...
Оставиха в ареста 7 от задържаните за трафик на хора
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 7 от задържаните за трафик на хора в Дреновец

Оставиха в ареста 7 от арестуваните за трафик на хора в Дреновец, съобщи Нова телевизия. Специализираният съд остави в ареста 7-те обвинените за трафик на хора за милостиня. Те бяха арестувани в събота във видинското дело Дреновец.
Припомняме, че в събота 9 индивида бяха арестувани във видинското село Дреновец. 7 от тях се снабдиха с обвинявания и по този начин стигнаха тук до съда.

Те са от една фамилия и са упрекнати за образуване на трафик на хора за милостиня и пране на пари, работили най-вече в Швеция. А с цел да просят вербували обществено слабите хора, на които обещавали, че добитото ще разделят 50 на 50.

Днес в правосъдната зала бяха представени показания на хора, които са ходили да просят. По думите им дневно човек печелил сред 30 и 100 крони, което действително са сред 5 и 20 лв.. В края на деня давали извоюваното на обвинените, а те от своя страна им обещавали, че ще им дадат тяхната половина в България. Това обаче не се случвало и още веднъж съгласно показания на една от жертвите, за 2 месеца работа, получила 120 лв..

„ Такова, каквото е обвиняването, ние декларирахме, че няма доказателства, няма обосновано съмнение за тези правни квалификации”, изясни юристът на обвинените Паулина Китанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР