Оставих без просрочени задължения, а я поех с 3,5 млн.

...
Оставих без просрочени задължения, а я поех с 3,5 млн.
Коментари Харесай

Акад. Трайков: Оставих Александровска болница без просрочени задължения

Оставих без просрочени отговорности, а я поех с 3,5 млн. лева просрочени отговорности. Това разгласи в изявление за предаването „ Лице в лице “ по БТВ акад. Лъчезар Трайков, някогашен шеф на лечебното заведение, в този момент ректор на Медицинския университет в София.
Акад. Трайков беше шеф на болничното заведение 3 години, тъкмо преди някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов. Служебното държавно управление направи инспекция в лечебното заведение и разгласи, че то е в неприятно финансово положение и с насъбрани огромни задължения, след което служебният здравен министър Стойчо Кацаров смени управлението му. Настоящият ректор на МУ-София посочи, че е оставил и два контракта – 13 млн. лева по стратегия на Министерство на регионалното развитие за нова инсталация, и план за 2,7 млн. лева за ремонт на три здания.
 Акад. Лъчезар Трайков: В условия на рецесия се вижда кой какъв брой коства Акад. Лъчезар Трайков: В условия на рецесия се вижда кой какъв брой коства
Ръкоплясканията към лекарите не бяха случайност, те си ги заслужиха, само че за промяна в опазването на здравето е нужна политическа воля. Ако екс...
Акад. Трайков, който е невролог, разяснява и новината, че Съединени американски щати са. То е ориентирано не към признаците, а към причинителя на деменцията – протеин, образуващ дребни бучки в мозъка, които унищожават невроните. „ Голяма вест е това. Най-характерното за протичането на заболяването на Алцхаймер е, че по незнайна причина стартира да се образува неприятен белтък, който се отсрочва в мозъка и убива нервни кафези, най-просто казано. Ако спрем процеса на формиране на неприятния белтък, стопираме заболяването до там, докъдето е стигнала. Проучване преди 3 години сподели, че лекарство може освен да спре отлагането на нов белтък, само че чисти от мозъка и този, който се е отсрочил при 80% от участниците в изследването “, разгласи неврологът. По думите му в България има към 200 хиляди заболели от Алцхаймер – 100 хиляди са в начална фаза и още 100 хиляди са в напреднала фаза на болестта, в която към този момент не могат да се оправят сами в всекидневието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР