Оставете я да говори! Тя не знае що прави! Сачева

...
Оставете я да говори! Тя не знае що прави! Сачева
Коментари Харесай

Проф. Слатински: Гешев започна агонията на правителството, Сачева ще го довърши

Оставете я да приказва! Тя не знае що прави! Сачева е до болежка прочут феномен в човешката история, обвързван с избиването на комплекс за неоцененост и с насищането на пристрастеност към самопризнание.
Тези комплекс и пристрастеност са подбудени от корозивното възприятието на виновност и са хиперболизирани от осъзнаването, че носителят им доста късно са е присъединил в " тима " и това го прави уязвим и недоверчив, по тази причина непременно и с цената на всичко той би трябвало да се потвърди и то по метод, че да разсее всевъзможни подозрения.

- Последните, включили се към дадена фракция са най-яростните нейни почитатели, с най-радикалните изяви, с най-страстните изявления, с най-агресивните апели за кавга с верските съперници.
- Последните, приели каноните и законите на дадена научна школа са най-екстремните нейни представители, най-фундаменталистките ѝ бранители, най-безкомпромисните към всеки, който принадлежи на друга школа, най-нетърпимите към непознатите научни хрумвания и тези.
- Последните, влезнали в дадена партия най-активно се бутат в първите ѝ редици, най-злословно подлагат на критика иначемислещите, най-горещо зоват за отлюспване на различните визии в партията, най-силно и най-кресливо се стремят да показват своето идеологическо кинжалство.

Да прибавим и еничарите, чиято памет за жанр, рода, народ, татковина е изчегъртана и те стават най-смелите и саможертвоготовни бойци на султана, най-безпощадните към съперниците бойци на падишаха, най-кръвожадните и най-решително сражаващите се за правото дело и правата религия на владетеля воюващи.

И като споделих нещо за еничарите, ще съветвам всеки непринуден еничарин да прочете в историята какво е станало най-после с еничарския корпус...

Николай Слатински

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР