"Оставете партиите без финасиране, и това ще доведе до диктатура

...
"Оставете партиите без финасиране, и това ще доведе до диктатура
Коментари Харесай

Оставянето на партиите без финансиране Борисов определи като див популизъм

"Оставете партиите без финасиране, и това ще докара до тирания - див популизъм ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на изключителното съвещание на Министерския съвет във връзка партийните дотации.

"Демокрацията е потвърдила, че с функционираща многопартийна система работи най-добре ", добави министър председателят и изясни, че разновидността за дотациите е бил признат, тъй като най-важно е било да се утвърди бюджетът за следващата година.

"А дебатът за партийните дотации ще продължи. За нас е значимо да има правила ", посочи Борисов. По думите, в случай че не е бил признат бюджетът, е нямало да има пари за покачване на учителските заплати, на възнагражденията на армията, за опазване на здравето и така нататък

"Дебатът за размера на партийните дотации заплашваше приемането на Държавния бюджет ", написа министър председателят във фейсбук. "Рискът да не се одобри, означаваше да не увеличим заплатите с 10% във всички сфери. Но няма да смъква тази тематика от нашето внимание. Възложих на министър Горанов да стартира спор с политически партии за размера на партийните дотации. Трябва да има рамка защо може да се харчат парите. Допустимо ли е да те да отиват за партийна телевизия? "

Очаквайте детайлности.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР