Остават шест дни, в които фирмите, нерегистрирани по ДДС и

...
Остават шест дни, в които фирмите, нерегистрирани по ДДС и
Коментари Харесай

Малките фирми имат шест дни, за да сменят касовия си апарат

Остават шест дни, в които компаниите, нерегистрирани по Данък добавена стойност и които не употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, би трябвало да сменят касовите си апарати, съгласно условията на Наредба Н-18, припомня Националната организация за приходите.
Трийсти юни е крайният период, в който всички фискални устройства би трябвало да издават касови бележки с QR-код и да подават информация към приходната организация за всяка осъществена продажба, в случай че търговците не са регистрирани по Данък добавена стойност и не употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, припомня приходната администрация.
Чрез новите касови бележки потребителите също към този момент могат да реализират надзор върху отчитането на приходите на компаниите. Достатъчно е да сканират QR кода със своето мобилно устройство, с цел да ревизират дали дадената им касова записка е регистрирана в Национална агенция за приходите.

Мобилното приложение на Национална агенция за приходите може да се изтегли гратис през App Store за телефони с операционна система iOS или през Гугъл Play - за Android устройства.
Над 210 000 касови апарати работят съгласно новите условия, записват продажби и подават нужната информация в Национална агенция за приходите на всеки 5 минути, оповестиха от данъчната администрация.
Наближава краен период и за онлайн търговците, почнали активност преди 29 декември 2018 година До 29 юни т.г. те ще би трябвало да разгласят своите електронни магазини в Национална агенция за приходите. До момента над 12 000 към този момент са заявените електронни магазини. Подаването на данните става единствено по електронен път посредством портала за е-услуги на Национална агенция за приходите, като е нужен електронен автограф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР