Остават по-малко от 6 месеца до края на надпреварата за

...
Остават по-малко от 6 месеца до края на надпреварата за
Коментари Харесай

Битката за Белия дом: Остават 6 месеца до края на президентската надпревара в САЩ

Остават по-малко от 6 месеца до края на конкуренцията за Белия дом в Съединените щати сред настоящия президент Джо Байдън и някогашния - Доналд Тръмп. Напрежението преди изборите нараства, а дружно с това се изостря и тонът на двамата претенденти в предизборната акция, показват от Voice of America.

На настоящия президент Джо Байдън и някогашния подобен - Доналд Тръмп им остават шест месеца, с цел да убедят американските гласоподаватели да гласоподават в тяхна изгода. Част от това време Тръмп ще прекара в щатски или федерален съд, където ще бъде измамен под отговорност по четири обособени обвинявания, включващи нелегално задържане на информация за националната защита и подправяне на бизнес документи. Според него по този метод прокурорите се намесват в изборите.

" Всичко беше законно. Те вършат това, тъй като става въпрос за политика. Искат Байдън да бъде избран отново. Това е единствената причина “, сподели Тръмп.

Заради правосъдните съвещания Тръмп има по-малко време, което да отдели на предизборната акция, той обаче споделя, че по този начин наречената от него " политическа машинация ", единствено го прави по-популярен измежду гласоподавателите.
" Ужасно е това, което се случва. И се надявам, че на 5-ти ноември, най-малко съгласно мен най-важният ден в историята на нашата страна, уповавам се, че в денят на изборите това ще се промени, тъй като тези хора унищожават страната ни “, уточни още Тръмп.

По време на конгреса си в Северна Каролина през 2020 година Републиканската партия публично номинира Доналд Тръмп за собствен претендент за идните президентски избори. Тазгодишният конгрес на републиканците ще бъде през юли в щата Уисконсин. Преди това Тръмп ще би трябвало да избере нов претендент за вицепрезидент като има няколко евентуални такива - сенаторът от Флорида Марко Рубио, сенаторът от Охайо Джей Ди Ванс, сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и представителката на Ню Йорк Елис Стефаник.
 
Като настоящ президент Байдън има преимуществото да води акцията си посредством събитията в Белия дом, които да задържат вниманието на гласоподавателите. Той става все по-остър в нападките си против Тръмп, като в същото време акцентира заслугите си за по-силната стопанска система на страната.

" Строителството на нови заводи се е нараснало повече от два пъти по време на нашето ръководство. Междувременно Доналд Тръмп към момента счита, че вятърните мелници предизвикват рак. Това са негови думи. Между другото, спомняте ли си, когато се опитваше да се оправи с COVID-19? Каза, че просто би трябвало да инжектирате малко белина във вените си. Той обаче не уцели вярното място и всичко отиде в косата му “, сподели Байдън.

Демократическата партия публично номинира Джо Байдън за собствен претендент за президент по време на конгреса си в Уисконсин през 2020 година. Тазгодишният конгрес на партията ще се организира през август в щата Илинойс. Байдън се кандидатира още веднъж дружно с вицепрезидента Камала Харис, която води акция за възобновяване на федералната отбрана на абортите, прекъсната през 2022 година, когато Върховният съд на Съединените щати анулира решението по делото " Роу против Уейд ".

" Доналд Тръмп беше президентът, който лиши отбраната, което даваше решението по делото " Роу против Уейд ". Джо Байдън ще бъде президентът, който ще я върне назад “, сподели Харис.

Преди изборите през ноември се чака Байдън и Тръмп да проведат спор. Все още обаче датата не е избрана дата, допълват от Voice of America.

Инфо: Нова тв

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР