Остават по-малко от 24 часа до старта на тазгодишното Открито

...
Остават по-малко от 24 часа до старта на тазгодишното Открито
Коментари Харесай

Рафаел Надал разкри кои тенисисти ще имат предимство на тазгодишния Аустрелиън Оупън

Остават по-малко от 24 часа до старта на тазгодишното Открито състезание на Австралия, където защитаващ купата си първенец ще бъде Рафаел Надал. Испанецът няма победа от началото на сегашния сезон, само че все пак неколкократно уточни по какъв начин няма място за терзание и че ще направи всичко допустимо, с цел да си възвърне оптималната форма за Аустрелиън Оупън. На конференцията си преди началото на конкуренцията обаче испанецът, който е прочут с огромната доза топспин в ударите си, изрази недоволството си от топките, които ще бъдат употребявани на тазгодишния шампионат. Според него те ще подкрепят тенисистите, които удрят топката по-плоско, и ще са в негов ущърб.

" Говори се, че топките през този сезон са същите като тези предходната година, само че несъмнено са с по-лошо качество. При топспин ударите не се реализира същия резултат като нормално. След няколко удара тя губи налягане. Трудно е да я удариш с точното въртене. Мисля, че това дава предимство на състезателите с по-плоски удари. Трябва обаче да го приема и да се приспособя към това. Смятам, че упражнявах задоволително време, с цел да привикна с топките ", разяснява Матадора.

Носителят на рекорден брой трофеи от Големия шлем не е единственият, който има сходни наблюдения върху топките за игра в Мелбърн, откакто Стан Вавринка и Джон Милман също показаха мнение, че има разлика спрямо предишни години. 

Nadal speaking on the new Dunlop balls for the 2023 Aus Open:

" The ball is worse quality, without a doubt. "

" I think it`s a ball that [doesn`t] get the same spin as usual. After a couple of hits, the ball [loses] the pressure. It`s more difficult to hit with the right spin. "
— The First Serve (@TheFirstServeAU)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР