Остават по-малко от 10 дни до крайния срок за подаване

...
Остават по-малко от 10 дни до крайния срок за подаване
Коментари Харесай

По-малко от 10 дни остават за кандидатстване за енергийни помощи

Остават по-малко от 10 дни до крайния период за подаване на молби за целева помощ за отопление за тази зима, напомня Българска национална телевизия. Сумата тази година е близо 375 лева, което е с 9 лева повече спрямо предходния отоплителен сезон. Получилите утвърждение за общините Благоевград, Симитли и Кресна също са повече.

Венета Драмчева е вдовица над 20 години, само че досега единствено един път е получила обществена помощ за отопление. Според нея критериите би трябвало да се преразгледат, с цел да може повече хора да се възползват от услугата.

Синът ми не е женен и е при мен, а имам 2 входа, той си е на обособен вход, аз съм си на обособен вход, само че не ми дават, за какво да не ми дават?! А съм вдовица. Може да има 10 години, стотинка не съм получила.

Венета не може да получи помощ поради вдовишката пенсия, която получава. Целевата помощ за отопление се отпуска на хора и фамилии, чийто приблизително месечен приход за предходните 6 месеца от подаването на молбата е по-нисък от диференцирания най-малък приход за отопление. Не би трябвало да има подписан контракт за даване на благосъстоятелност, да не е продавано недвижимо имущество в последните 5 години, хората да не са пътували зад граница на лични разходи през последната една година, както и спестяванията на член от фамилията да не надвишават 500 лв.. Молба-декларация се подава на място в общината или посредством поръчка на посочените в уеб страниците на общините телефони.

Александър Балев: Всички, които са самотно живеещи, хора с избрани здравословни проблеми, не могат да посетят офисите на дирекциите в Благоевград, Симитли или Кресна единствено след телефонното позвъняване ще бъдат посетени на място, с цел да им спомагаме за подготовка на документите, с цел да не пропусне някой периода.

Повечето от утвърдените за обществена помощ за отопление в община Благоевград се отопляват посредством електрическа енергия и избират да получат финансова поддръжка вместо материална.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР