Остават пет дни за кандидатстване за програмата за професионално и

...
Остават пет дни за кандидатстване за програмата за професионално и
Коментари Харесай

Още 5 дни “Заедно в час” търси новите участници в програмата си във Враца и Монтана

Остават пет дни за кандидатстване за програмата за професионално и лидерско развиване на фондация “Заедно в час”. Успешните претенденти ще преминат интензивно образование и подготовка за преподаване на възпитаници и ще стартират работа като учители от септември 2019 година в 11 района на страната - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.
Всички искащи могат да аплайват до 20 ноември посредством онлайн формуляр на уеб страницата на организацията. Няма условие претендентите да имат педагогическа дееспособност и предходен преподавателски опит. Необходимо е да имат приключена най-малко бакалавърска степен до септември 2019 година Подробна информация за процеса на кандидатстването може да бъде открита на уеб страницата на организацията.
В районите Враца и Монтана сега преподават седем учители от програмата на "Заедно в час " - в обитаемоте места Крушовица, Козлодуй и Ковачица.
“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да получи достъп до качествено обучение - без значение къде живее, в кое учебно заведение учи и какви са финансовите благоприятни условия на фамилията му. Организацията открива, образова и развива уменията на способни и стимулирани експерти от разнообразни сфери, които имат предпочитание да работят за възстановяване на образованието в страната. Те стават учители за интервал от две години в български учебни заведения, в които учениците демонстрират по-ниски резултати от междинните за страната. След това участниците в програмата на “Заедно в час” не престават професионалното си развиване в разнообразни области - доста от тях остават да преподават в учебно заведение, други работят по политики в областта на образованието, трети основават лични начинания в общественото предприемачество. Целта на организацията е участниците в програмата й да са дълготрайно ангажирани с идеята качествено обучение за всяко дете в България.
Програмата за професионално и лидерско развиване на “Заедно в час” включва интензивни образования, теоретична и практическа подготовка, поддръжка от умел експерт в образованието, стажове, работа по планове и достъп до огромна общественост от сътрудници и съидейници на организацията - както преди влизането в класните стаи, по този начин и по време на двете години преподаване в учебно заведение и след тях. На 20 септември 2018 година програмата на “Заедно в час” завоюва първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра стратегия за кариерно развитие” на националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.
Участниците в програмата се образоват по интернационалния модел “Преподавай като лидер”, ориентиран към работа с възпитаници с невисок социално-икономически статус, както и за използване на държавните просветителни стандарти и условия. По време на двете години преподаване те получават месечен финансов тласък като допълнение към заплатата от учебно заведение. Участниците, които нямат педагогическа подготовка, минават квалификационна стратегия в университет сътрудник на “Заедно в час”. Организацията продължава да поддържа участниците в програмата й, които и след двете години преподаване не престават да работят за възстановяване на качеството на образованието в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР