Остават няколко часа до разхлабването на мерките в столицата. От

...
Остават няколко часа до разхлабването на мерките в столицата. От
Коментари Харесай

От утре: Вход свободен до Витоша и отпадане на ограничителните ленти в парковете

Остават няколко часа до разхлабването на ограниченията в столицата. От на следващия ден Витоша отваря за разходки, а ограничаващите ленти в огромните паркове се отстраняват.

Условията да посетите планината са:
без сядането на пейки и в беседки;без събирането на компании и групи от туристи;правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство;при разходка в планината спазвайте отдалеченост от най-малко 2,5 м;градският превоз към Витоша няма да работи;
Национален парк Рила и Национален парк Пирин към този момент са отворени за гости.
Отпада възбраната за визити на естествени паркове и планини Витоша ще бъде отворена за разходки от 3 май, заяви кметът на София
Екип на bTV видя, че нетърпеливи да посетят Витоша има и през днешния ден. Бяха връщани единствено колите.

Вчера здравният министър Кирил Ананиев разпореди кметовете сами да провеждат отварянето на парковете. Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова разгласи, че за Витоша тази дата е трети май.

Снимка: btvnovinite.bg

Хората споделят, че откакто са чули новината, решили да ревизират дали още през днешния ден са отстранени КПП-тата. Били сюрпризирани, че пешеходците се допускали през целия ден. Други описаха, че са се отправили към Витоша ден по-рано, с цел да поспортуват на място, където няма доста хора.

Снимка: btvnovinite.bg

Защо се получи разминаването сред локална власт и полиция – не стана ясно макар въпросите на bTV.

Първите хора, след седмици тишина, зарадваха повече от всеки път стопанката на една от хижите, които и след на следващия ден няма да работят.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Ние сме най-изолираните хора в България, тъй като човек не виждахме тези 50 дни, само че се надяваме най-малко да се оживи Витоша, да се усети, че има живот, въпреки всичко е пролет “, сподели Марийка Данева.
Маските паднаха: Ползваме ги при извършване на покупки в магазините и в градския превоз Предстои кметовете да основат организация за визити на националните и естествени паркове и планини
Днес е първият ден, в който носенето на маски на открити публични места към този момент не е наложително. Въпреки това мнозина взеха решение да останат с тях – с цел да предпазят себе си и другите.

Остава наложителното носенето на маски на закрити публични места, като магазини и аптеки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР