Остават ни по-малко от две седмици до начало на втората

...
Остават ни по-малко от две седмици до начало на втората
Коментари Харесай

Отказванията от Ролан Гарос започнаха: Бивша №3 е първото голямо име в списъка

Остават ни по-малко от две седмици до начало на втората " мейджър " конкуренция за сезона, а множеството от топ играчите се намират в чудесно здравословно положение и се приготвят за офанзива на трофея в Париж. Травмите на сходно равнище са неизбежни, само че тенисистите са привикнали дотам с тях, че даже от време на време са склонни да се състезават, преодолявайки всякаква болежка. Това важи най-много таман за шампионатите от Големия шлем, където най-рядко имаме отказвания на елитни играчи, единствено че те въпреки всичко са налице.

Вчера да вземем за пример стана ясно, че няма да можем да забележим Елина Свитолина във френската столица. Бившата номер 3 разгласи преди повече от месец по какъв начин желае да си вземе отмора от тениса, тъй като се усеща извънредно изтощена от физическа и психическа позиция. Украинката призна за сериозна нейна контузия в региона на гърба, която се е пробвала да пренебрегва и да се бори на корта за своята страна.

Изглежда обаче, че 27-годишната състезателка към момента не е възобновена, а и очевидно е прекомерно прочувствено въвлечена към протичащото се в нейната татковина и ще би трябвало да изчакаме още известно време, до момента в който я забележим назад в игра. Мястото на Елина ще бъде заето от тогавашната златна олимпийска медалистка от Рио, а точно Моника Пуиг.

При мъжете пък е ясно, че няма да забележим в деяние Роджър Федерер и Кей Нишикори, които отдавна насам лекуват контузии, а в листата на отсъстващите е и Ник Кирьос, чиято ненавист по отношение на алената настилка е пословична.

Roland Garros update

OUT: Svitolina

IN: Puig

NEXT: Watson
— Entry List Updates Women (@EntryListsWomen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР