Остават два дни до гласуването на вота на недоверие, а

...
Остават два дни до гласуването на вота на недоверие, а
Коментари Харесай

Два дни до гласуването на вота на недоверие: Напрежението расте


Остават два дни до гласуването на вота на съмнение, а политическото напрежение не стихва.

Какво е разпределението на гласовете в Народното събрание и какви са вероятните ходове.

„ Продължаваме промяната “ не престават да се надяват на спомагателна поддръжка, с цел да преодолеят вота на съмнение.

„ Тук би трябвало да е явен залога, дали страната ще изпадне в рецесия и ще бъде ръководен от новата четворна коалиция – сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ и Възраждане или ще продължим да изпълняваме целите, които записахме в съдружното съглашение “, Венко Сабрутев, народен представител от Политическа партия.

На разсъдък се надяват и сътрудниците им от тройната коалиция – „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия.

„ Избори са неприятен вид, през предишните избори имаше три пъти такива, имаме ли гаранции, че след избори няма да има фрагментиран парламент “, попита Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.

„ Страната не е подготвена за избори, политическата система не е подготвена за избори и се надявам сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи, че те не са подготвени да се върнат и ръководят, да останат в съпротива да се поизчистят “, разяснява Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична България “.

Дори и вота на съмнение да е сполучлив, актуализация на бюджет ще има, увери общественият министър Георги Гьоков.

Очакванията на вносителите на вота е той да бъде сполучлив.

„ В рамките на този парламент много мъчно би се случило ново държавно управление. Ние внесохме вота на съмнение поради обстановката, която беше провокирана от ръководещото болшинство като опция за излаз от блатото, в което сами влязоха, дружно с тях и цялата страна. Очакваме и другите партии да схванат това “, разгласи Тома Биков, народен представител от ГЕРБ-СДС.

Още в деня на внасяне на подписите за вота от Движение за права и свободи споделиха, че ще го поддържат. И от " Възраждане " са за нови избори, споделят, че постоянно са работили като съпротива, а групата им е монолитна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР