Остават часове преди да стане ясно, дали Северна Македония ще

...
Остават часове преди да стане ясно, дали Северна Македония ще
Коментари Харесай

За историята от първо лице: Среща с потомък на Андрей Ляпчев

Остават часове преди да стане ясно, дали Северна Македония ще получи покана за договаряния за еврочленство на утрешното съвещанието на Съвета по общи въпроси в Люксембург.
Подкрепяме евроинтеграцията на Северна Македония и Албания, само че с много условия От политическата воля на страната зависи по кое време ще завърши процесът, предизвести Красимир Каракачанов
Междувременно в Скопие заседава смесената комисия по историческите въпроси, която още през лятото блокира, поради разногласието чий е идеологът на Вътрешна македонска революционна организация Гоце Делчев. Андрей Ляпчев е друга историческа персона, която също е обвързвана с Вътрешна македонска революционна организация, само че за нея към момента няма разногласия.

В Охрид още помнят крилатата фраза на българския министър-председател Андрей Ляпчев. Той споделяше „ Со кротце, со богатство, и со малко кютек”.

Снимка: btvnovinite.bg
Яким Каневчев след дни ще навърши 80 години и пази паметта на Ляпчев, въпреки че в никакъв случай не го е виждал. Роденият в Ресен авторитетен български политик му се пада чичо.

„ Аз на всички споделям, че той ми е жанр и се гордея с него и доста българи, големци, шефове, политици, които чуят, че съм жанр с Ляпчев, ръка ми целуват”, споделя Яким Каневчев.

Той ни споделя, че учи четиримата си внуци да не влизат във омраза с българите.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Най-важното е да са другари с българите. Аз съм в сърцето си за България, македонец съм, само че обичам българите”, твърди още Каневчев.

Очаква се министър председателят на Северна Македония Зоран Заев да се срещне с македонските историци от смесената комисия, които би трябвало да намерят общ език с българската страна, тъй че да преодолеят блокажа по тематиката Гоце Делчев, който стартира още през лятото.
Гоце Делчев с незнаен до момента монумент в Скопие Екипът на bTV го откри и откри, че български ваятел безплатно е изваял войводата в цялостен растеж
Ефективната работа на комисията и придържане към историческата истина е едно от изискванията на България за поддръжка на Северна Македония по пътя й към Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР