Остават броени дни преди британският кораб да отплава в открито

...
Остават броени дни преди британският кораб да отплава в открито
Коментари Харесай

Сбогом, Европа: в петък Великобритания вдига котва

Остават броени дни преди английският транспортен съд да отплава в намерено море. За Обединеното кралство стартира историческа седмица - в петък то ще стане първата страна, която след три години и половина на сложна разлъка напуща Европейски Съюз.

Някои ще честват, на други ще им е погрешно, само че след три отлагания Брекзитът, довел до разцепления - от английските фамилии до Народното събрание, ще настъпи в петък 31 януари 2020 година в 23 ч. по Гринуич.

Между Англия и оставащите в Европейски Съюз 27 страни работата занапред следва. Раздялата няма неотложно да провокира някаква огромна съответна смяна, а най-много ще означи началото на договарянията по изискванията на бъдещите им връзки.

Въпреки опитите на най-енергичните евроскептици, няма да удари фамозният лондонски часовник Биг Бен, който е в ремонт. Затова пък прожектиран на стените на " Даунинг стрийт " светещ часовник ще регистрира противоположното преброяване преди скока в незнайното.

По мотив събитието, в тираж от 10 милиона бройки ще бъде пусната специфична монета от 50 пенса (60 евроцента от общата валута, която Англия по този начин и не се съгласи да приеме).
Премиерът Борис Джонсън, който е парещ последовател на Брекзита, се показва като обединител на нацията след успеха си на парламентарните избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР