Остават броени дни до откриването на Фестивала на пясъчните фигури

...
Остават броени дни до откриването на Фестивала на пясъчните фигури
Коментари Харесай

Хари Потър и други популярни герои „оживяха на плажа в Бургас

Остават броени дни до откриването на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Всяка година тематиката се дефинира от децата, а създателите ваят герои от пясък след мятане на чоп.
 
 фигури бургас БГНЕС

„ Тази година особеното на фестивала е, че доминират комикс- героите. Направихме допитваме до най-малките и в книгата, която сме оставили тук на входа на пясъчния фестивал, в действителност бяхме сюрпризирани, че желаят да видят комиксови герои ”, съобщи Димитър Маджаров- шеф на общинско дружество „ Летен спектакъл, фестивали и концерти
Композициите са общо 13, а създателите 14-сет. Сред тях и трима задгранични скулптори. Еда от Турция взе участие във фестивала за четвърта година.
 
 фигури бургас БГНЕС

„ Тази година направих комбинация за Призрачния Ездач, откъм гърба е Хълк и Капитан Марвел ”, споделя Еда

Авторите се надяват на хубаво време, с цел да завършат пясъчните фигури в точния момент. Пясъчният баснословен град ще отвори порти при започване на юли.

„ За да разгледате фестивала би трябвало да се гмурнете в него. Както виждате зад нас са Хари Потър, Принцеса, Междузвездни войни. Трябва да влезете вътре, с цел да се потопите в атмосферата ”, споделя Димитър Маджаров.

Пясъчните герои ще радват децата и гостите на Бургас до края на септември. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР