Остават 10 дни до официалното посещение на папа Франциск в

...
Остават 10 дни до официалното посещение на папа Франциск в
Коментари Харесай

Последни дни на подготовка преди визитата на папа Франциск у нас

Остават 10 дни до формалното посещаване на папа Франциск в България. Епископът на Софийско-Пловдивската епархия ще е измежду висшите духовници, които ще служат дружно със Светия отец по време на визитата му в страната. С монсеньор Георги Йовчев ви срещаме в идващия репортаж.

Раковски

По покана на Негово Преосвещенство монсеньор Георги Йовчев през 2002-а година папа Йоан-Павел Втори посети Пловдив. За този миг през днешния ден припомня статуята на Светия отец на прага на катедралата „ Свети Лудвиг ". 17 години по-късно свещеник Йовчев с боязън чака служението си с папа Франциск.
монсеньор Георги Йовчев, свещеник на Софийско-Пловдивската епархия: За нас Светият отец папата е духовният татко на цялото християнство и е огромна насладата ни. Папата е наследникът на деятел Петър и глава на цялата черква.
За монсеньор Йовчев дълго чаканата среща сред папа Франциск и католическите духовници ще е като среща сред татко и неговите синове.
монсеньор Георги Йовчев, свещеник на Софийско-Пловдивската епархия: Светият отец папата има доста по-широки визии за концепцията на християнството. За него и католици, и православни, и други деноминации са християни, които той прегръща,идвайки в България.
На 6 май папа Франциск ще даде първо причестяване на 250 деца от католическата общественост на България - акт, който свещеник Йовчев дефинира като допиране до Бога.
монсеньор Георги Йовчев, свещеник на Софийско-Пловдивската епархия: Първата целувка на Исуса, в случай че можем да го изразим по този начин, тъй като това е миг на издигане.
Официалното посрещане на Светия отец ще е на 5 май в столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР