Оставащите в Европейския съюз 27 страни членки нямат намерение да

...
Оставащите в Европейския съюз 27 страни членки нямат намерение да
Коментари Харесай

ЕК: И дума не може да става за предоговаряне на споразумението за Брексит

Оставащите в Европейския съюз 27 страни членки нямат желание да предоговорят постигнатото с Англия съглашение за нейното излизане от Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден заместник-говорителката на Европейската комисия Мина Андреева, представена от Франс прес.

"Споразумението, сложено на масата на 25 ноември, е най-хубавото и е единственото допустимо. И дума не може да става за предоговаряне ", сподели тя.

Британската премиерка Тереза Мей ще направи пред Народното събрание през днешния ден изключително известие за Брексит на фона на медийни известия, че решителното гласоподаване по съглашението за излизане на Англия от Европейски Съюз ще бъде отсрочено, съобщи Асошиейтед прес.

От кабинета на ръководителя на Камарата на общините, долната камара на английския парламент, оповестиха, че Мей ще направи непланираното авансово изказване към 15.30 ч локално време (17.30 ч българско време).

По-рано през днешния ден английската премиерка свика заседание на държавното управление за идващите стъпки в процеса за Брексит. По стратегия Народното събрание би трябвало да гласоподава на следващия ден дали приема или отхвърля съглашението за Брексит с Брюксел и прогнозите вещаят огромно проваляне за министър-председателката.

От канцеларията на Мей в това време оповестиха, че гласуването твърдо ще се състои на следващия ден.

Според Би Би Си и други медии обаче то ще бъде отсрочено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР