Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата

...
Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата
Коментари Харесай

Силвия Великова: Ще остана в БНР, няма да се откажа сама

Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си. След такава рецесия обаче все по-малко хора ще рискуват да задават въпроси, тъй като знаят какво може да им се случи. Това сподели в ефира на " Тази събота " журналистката Силвия Великова, която беше свалена от ефира на стратегия " Хоризонт ", а по-късно още веднъж върната като водещ.

През последните няколко седмици БНР мина през мощна турболенция. Журналисти свидетелстваха пред Съвет за електронни медии за вмешателство в работата им, за открита цензура и за диалози, изпълнени със закани. За няколко часа " Хоризонт " замлъкна по неразбираеми към този момент аргументи. Вчера Комисията за контролиране на известията санкции БНР за тишината в ефира.

" Усещането " да си задраскан " е извънредно, доста е обидно. В рамките на няколко часа ту плаках, ту се смях истерично. Започнаха да пишат сътрудници и разбрах, че е имало смисъл това, което върша. Получих огромна поддръжка ”, описа Силвия Великова.

" Очевидно Съвет за електронни медии ще създадат това, против което като правосъден кореспондент неведнъж отвръщам, а точно всичко в тази страна да се взема решение от прокуратурата ”, добави тя.

Великова съобщи, че остава настоящ въпросът за какво е била върната на работа след позвъняване на премиера Бойко Борисов, в случай че нейният общоприет шеф не е под напън.

" Политиците имат потребност не от държачи на микрофони, а от хора, които да ги слагат в некомфортна среда и да им задават въпроси. Иначе няма потребност от нас. Казусът ни дава късмет да се опитаме да се измъкнем всички дружно от обстановката, която ни е сложила там, където сме ”, сподели още Силвия Великова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР