„Оставам на мнение, че решението на премиера Зоран Заев да

...
„Оставам на мнение, че решението на премиера Зоран Заев да
Коментари Харесай

Османи: Не е добре Заев да подава оставка

„ Оставам на мнение, че решението на премиера Зоран Заев да подаде оставка заради резултатите от локалните избори не беше положително, защото парламентарното болшинство, което беше относително тясно, беше реализирано посредством прецизен баланс на силите, при който министър-председателят Заев беше значима фигура за поддържането му “. Това съобщи в телевизионно послание външният министър на РСМ Буяр Османи и акцентира, че болшинството има над 61 депутати.

„ Няма подозрение, че това болшинство има над 61 депутати, има няколко разновидността за това, само че дано не разгадавам детайлности, тъй като договарянията текат “, сподели Османи в предаването „ 360 градуса “ по телевизия Алсат преди срещата на премиера Заев с водача на " Алтернатива " Африм Гаши.

Относно резултата от оповестената, само че отсрочена оставка на премиера Зоран Заев след локалните избори, Османи остава на мнение, че това не е положително решение.

„ С нас не е комуникирано за активиране на оставката на министър-председателя, позицията ни от първия ден е същата, че това е непотребен разкош в този миг за страната. Обстоятелствата след локалните избори обаче се трансформираха и всички би трябвало да се приспособяваме към новите условия, зародилите цели и рисковете, пред които беше изправена страната. Очаквам това държавно управление да продължи, като не споделя публичното мнение по отношение на реконструкцията, аз го виждам по-скоро като развой за попълване на вакантните места след оставките на чиновници на Беса “, сподели Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР