Остава в сила бедственото положение в Тетевенско. То ще бъде

...
Остава в сила бедственото положение в Тетевенско. То ще бъде
Коментари Харесай

Остава в сила бедственото положение в Тетевенско

Остава в действие бедственото състояние в Тетевенско. То ще бъде анулирано, когато са възобновени оборудванията и опциите на хората за естествен живот. Това съобщи регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски по. Според него не е реалистично това да стане до 1-2 дни.

По думите на Терзийски нощта е минала умерено. Има обаче нови сигнали за наводнени къщи от през вчерашния ден следобяд след изобилния дъжд в регионите на Ябланица, Глогово и Градежница.

„ Сигналите са отработени. След 22 часа нямаме сигнали за наводнения и бедстващи хора. Става дума за отводняване на дворове и приземни етажи. Няма данни за съществени вреди по имуществото на хората “, изясни той.

Днес комисия ще посети всички потърпевши региони. Община Тетевен също прави оценка на вредите. Терзийски акцентира: „Ще имаме подготвеност да внесем документите в междуведомствената комисия за определяне и подкрепяне към Министерския съвет оптимално бързо, уповавам се още на следващия ден следобяд, с цел да може в понеделник в работата на комисията да бъдат включени и вредите от бедственото състояние в община Тетевен. Щетите са доста както в региона на Глогове и Гражница, по този начин и по пътната инфраструктура в цялата община “.

Освен от междуведомствената комисия, ще се търсят благоприятни условия и посредством държавното дружество за ръководство на язовирите, сподели още регионалният шеф и добави: „Имам диалози с министър Караниколов във връзка с опциите за разчистване на речните корита в границите на активността на предприятието“.

Терзийски уточни, че през днешния ден ще бъдат доставени още две водоноски в засегнатите региони, които да обезпечат питейна вода за популацията. Ще има задоволително вода за хората в общината, безапелационен е той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР