Остава тежко състоянието на двете жени, които вчера бяха затиснати

...
Остава тежко състоянието на двете жени, които вчера бяха затиснати
Коментари Харесай

Остава тежко състоянието на ранените майка и дъщеря, пострадали при срутването край Девня

Остава тежко положението на двете дами, които през вчерашния ден бяха затиснати в автомобила си, откакто камион блъсна и срути част от бетонно защитно оборудване на пътя Девня – Суворово.
Разследването на случая продължава, оповестяват от bTV.

3,8 м – толкоз е трябвало да бъде височината на камиона с натоварения на него екскаватор, твърди компанията притежател. Остава мистерия по какъв начин се стига до конфликта в бетонното оборудване, високо 5 метра. Техниката на компанията и преди е минавала отсам.
" Стрелата, която е сгъваемия детайл и може да бъде сложена във всяко състояние, очевидно тя е повода за този удар. Дали е безгрижие на водачите и на багериста, които са пътували, багеристът е придружавал камиона, или по някакъв непонятен до този миг метод се е повдигнала стрелата и е закачила повърхността, тук не мога да бъда безапелационен ", сподели Росен Колелиев, шеф.

В утринния блок на bTV инж. Владимир Жиянски изрази мнение, че панели от оборудването са паднали след удара с камиона. Бетонната структурата е сглобяема, а не монолитна.

„ Не се поддържа. Виждате, че няма никаква връзка сред панелите, хоризонтална връзка сред тези панели ", сподели инж. Жиянски.

" Самото оборудване би трябвало да бъде обозначено със жълто-червени линии и би трябвало да има знак, който демонстрира наложително височината. От резултатите, които се виждат, тези две неща ги няма ", съобщи Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевши при произшествия.
От содовия цех, чиято благосъстоятелност е защитното оборудване, дават отговор, че два пъти годишно оглеждат цялата въжена линия и защитните структури по трасето.

" Имаме екип, който е профилиран в тази активност. Всичко това се документира, има особено досие, книга, където се водят всички записи от огледите и ремонтите ", съобщи Пламен Борисов, индустриален шеф на завода

Прокуратурата към този миг е образува досъдебно произвеждане.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР