Остава тази недомислица, да се плаща 100% възнаграждение на хора,

...
Остава тази недомислица, да се плаща 100% възнаграждение на хора,
Коментари Харесай

Васил Велев: Недомислица е да се плаща 100% възнаграждение на хора, които не работят

Остава тази недомислица, да се заплаща 100% заплащане на хора, които не работят. Работник, който се труди 8 часа и този, който е на 4 часа или пък е на дивана у дома ще получат 100% заплата. Излиза, че който не работи, ще живее по-добре. Това съобщи ръководителят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев във връзка признатите на второ четене ограничения за дейностите при изключително състояние, написа " 24 часа ".

Държавата поема осигуровките на работодателите по схемата 60/ 40, само че заплащането на тези 40% няма по какъв начин да се случи, тези  пари ги няма, когато не се работи, няма от кое място да се вземат, съобщи Велев и отсече – няма да работи тази мярка.

Според него е трябвало да се създадат три крачки, а се е направила третата. „ Предложихме на база на европейския опит служащият да се обезщетява за отсъстващия приход както в Германия, на 60%, или както е в Австрия, където е по-висок процентът, а при нас се приема да е 100%. Само че различен да заплати, а този различен няма от кое място да вземе парите.

Велев дава образец за погасяване по модела на Германия. Ако служащият е на половин работен ден, за 4 часа той ще получи половината си заплата, за другите 4 часа страната покрива 60%. При 1000 лева заплата, той създава 500 лева, за другите 50% страната заплаща 300 лева и това е всичко. Няма доплащане от бизнеса.

При все страната заплаща на съкратените, на безработните и няма да влезе с по-голям разход, а хората ще имат самочувствието, че са на работа до момента в който отмине бурята. В признатия вид мярката 60/40 не работи и опашките пред бюрата по труда няма да намалеят, е неговото мнение.

По мотив безлихвените заеми от 1500 лева за служащите в неплатен отпуск и за свободните специалности той разяснява, че уточняването на периодите за 3 до 5 години гратисен интервал и 10 година период за погасяване прави мярката работеща.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР