Остава стачната готовност на превозвачите в страната, а тирове може

...
Остава стачната готовност на превозвачите в страната, а тирове може
Коментари Харесай

Тировете в готовност да блокират страната до часове

Остава протестната подготвеност на превозвачите в страната, а тирове може да блокират България до часове. На 10 май ще се организира Национален митинг на заетите в сектора, който може да прекъсне доставката на питателните вериги. Целта на митинга е оставка на министрите Събев, Караджов и Василев заради некадърно ръководство на страната. В недоволството ще се включат хотелиери и ресторантьори, пътни строители и транспортни компании.

Заради блокадата назрява заплаха за доставките, а рафтовете с храна в магазините в цялата страна може да останат празни, тъй като няма да има кой да доставя стоките. За безсрочния митинг, който ще продължи до момента в който не бъдат изпълнени настояванията удостовери и изпълнителният шеф на Съюз на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев. " Единни сме в сектора, в митинга ще се включат петте сдружения в товарния бранш и двете сдружения на автобусните превозвачи ", добави той.

От 18 май е оповестено и прекъсване на целия автобусен превоз в страната и блокиране на безусловно всички транспортни връзки. " Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас “, разгласи в изявление Магдалена Милтенова, ръководител Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Припомняме, че Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, афектирани от думи на министър-председателя. По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни. Това значи, че от идващия вторник ще спрат товарните транспорти в страната и междуселищните рейсове.

Исканията на превозвачите са следните: понижаване на цената на горивата чрез премахването на биодобавката и понижаване на акциза; погашение на обещаните дотации на превозвачите и обсегът на тол системата да не се уголемява.

Блокади ще има и в Пловдив. Строители от града ще блокират кръстовището на булевардите “6-ти септември” и “Васил Априлов” от 10 до 17 часа на 10 май. Те към този момент са получили позволение.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР