Остава стабилно състоянието на жената, която се лекува от свински

...
Остава стабилно състоянието на жената, която се лекува от свински
Коментари Харесай

От болницата в Смолян с извънредни новини за първата жертва на свинския грип у нас

Остава устойчиво положението на дамата, която се лекува от свински грип в Смолянската болница. В същото лечебно заведение умря 51-годишният мъж, който е първата жертва на свински грип у нас. Той се разболял от грипния вариант H1N1 дни преди края на остарялата година, предава bTV.

Починалият пациент е постъпил посредством Спешното на 1 януари. Лекуван е в поделение, след което седмица по-късно е наведен в интензивния бранш.

Мъжът в началото е лекуван в поделение в болничното заведение. Установена е обаче резистентност на признаците към нормалното лекуване. Взети са проби за проучване.

„ На 8 януари след осъществен скенер на белия дроб пациентът е наведен в ОАИЛ с остра дихателна непълнота. Пациентът е бил интубиран, бил е на дихателен съпорт, извършено е комбинирано антибактериално, антивирусно лекуване, само че за жалост в четвъртък рано сутринта е умрял “, изясни доктор Емилия Апостолова, зам.-директор на болничното заведение в Смолян.

Потокът на болните се усилва, регистрират персоналните лекари. През неотложния кабинет през вчерашния ден са минали 40 души. Лекарите поучават да не се прибягва до самолечение.

"Това, което би трябвало да се знае за вирусните инфекции, че първоначално не се ползват антибиотици. Те просто не работят. Лечението е с противовирусни и симптоматични медикаменти и по тази причина е по-добре да бъде назначено от доктор ", изясни доктор Юлияна Лазарова.

Според експертите доста значимо е спазването на главните санитарни правила, с цел да не се позволява разпространяване на грипа.

Заболеваемостта в Смолянско е под емидемиологичните стойности и по тази причина свижданията не са лимитирани. Като защитна мярка в болничното заведение се предлага работя с защитни средства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР