Остава по-топло от обичайното за втората половина на ноември. Чак

...
Остава по-топло от обичайното за втората половина на ноември. Чак
Коментари Харесай

Няма изгледи за сняг в близките десет дни

Остава по-топло от нормалното за втората половина на ноември. Чак при започване на декември, към четвърти, пети е допустимо да забележим по-сериозно утежняване на времето, съобщава https://darikradio.bg/. 

``
реклама

Заседанието на Синоптичната комисия минава на фона на бледи слънчеви лъчи, които пробиват мъглата над София. Есен е и мълите са си нещо всекидневно за този интервал на годината. Мъгли е допустимо да има и в следващитe десетина дни, само че сняг май не се очeртава да вали в обозримо бъдеще.

Това се първите заключения на комисията, която преглежда за вас синоптичните модели.

Всички тези модели предвиждат и дават обещание по-топло от нормалното за този интервал време. Все още студът е надалеч на североизток и далач на запад, където елементи от Франция, Швейцария и Австрия видяха студеното лице на зимата през ноември. Дори Съединени американски щати бяха ударени от първите зимни стихии, до момента в който над Източна Европа е много по-топло, с най-малко 5 градуса над обичйните температури за ноември.

До края на тази седмица ни чакат валежи от дъжд, единствено в по-високите планински елементи от сняг. В сряда ще превалява дъжд, нека тук-там в Западна България е по-обилен, с цел да може да спомогне за решаването на водната рецесия в Перник. След това моделите предвиждат нови превалявания в петък, само че най-много над крайните западни и южни региони. Ще е най-вече облачно в идващите дни, като ще превали тук-там и на юг и изток в събота и неделя.

Следващата седмица се обрисува да е по-суха, относително топла, тук-там се чакат мъгли и ниска облачност, типична късна есен, само че с по-високи температури.

През деня термометрите ще демонстрират до 12, 14 градуса, а заран и през нощта няма да забележим негативни температури. Малко по-хладно ще е по високите полета на Западна България и в региона на София, само че нищо извънредно. И тук можем да чакаме ниски облаци и даже мъгли, което пък ще утежни качеството на въздуха в обособените дни.

За да обобщим - зимата, в същинския и тип, не се обрисува да ни посети до първите три - четири дни на декември. Но постоянно би трябвало да имаме едно на разум, тъй като както всичко наподобява есенно, по този начин може и бързо, бързо да стане същински зимно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР