Остава по-малко от седмица до междинните избори за Конгреса на

...
Остава по-малко от седмица до междинните избори за Конгреса на
Коментари Харесай

Голямата схватка на Байдън. Какво я очаква Украйна след изборите в САЩ

Остава по-малко от седмица до междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати. Според социологическите изследвания републиканците имат всички шансове да поемат контрола над двете камари на Народното събрание. За предизборната обстановка в Съединени американски щати и упованията в чужбина - в материала.

Горчив ноември на президента

На 8 ноември всичките 435 членове на Камарата на представителите (долната камара), 35 от 100 сенатори (в горната камара имат поетапна ротация), губернаторите на 39 щата и територии и ръководителите на локалните управляващи ще бъдат определени с избор на 8 ноември.

Във всеки щат към този момент са отворени няколко секции. Бюлетинът може да бъде изпратен и по пощата. Повече от 20 милиона души към този момент са дали своят вот предварително. Включително Джо Байдън – той, дружно с 18-годишната си внучка Натали, посети обект в родния си Делауеър.

" Това не е референдум. Това е фундаментален избор сред двама разнообразни души ", сподели президентът, явно имайки поради, че актуалната акция значително ще дефинира президентската акция през 2024 година

И има за какво да се тревожи.

Американският уебсайт „ 538 “, отдаден на разбора на изследвания на публичното мнение, решително предвижда успеха на републиканците в долната камара. Вероятността за това, съгласно модел, пресметнал 40 хиляди разновидността за изхода от изборите, е 81%. Що се отнася до Сената, там " слоновете " и " магаретата " към момента са наедно.

Неподходящ дневен ред

Републиканците превъзхождат демократите от началото на годината. В края на лятото Байдън сякаш съумя да овладее самодейността - след приемането на закона за инфлацията. Мащабният план включва намаление на цените на медикаментите, повишение на налозите за огромните корпорации и десетки хиляди нови работни места.

Анкета на „ Ипсос “ сподели, че най-големите проблеми за към половината американци са стопанската система и инфлацията. Правата на аборт и промяната на закона за оръжията са доста по-малко тревожещи.

Въпреки това социолозите означават, че демократите не са съумели да изиграят вярно „ антиинфлационната карта “. Много претенденти се концентрираха точно върху закрепването на правото на аборт като федерален закон. Не получиха огромен отклик.

„ Мисля, че демократите ще получат твърди доказателства на 8 ноември, че възходящата инфлация, високата престъпност, отворените граници не са това, което американската общност желае “, сподели Рик Скот, ръководител на Националния комитет Републиканците.

Америка върви в неверна посока

Според изследване на „ Ен-Би-Си Нюз “, оповестено при започване на октомври, 71% от американците считат, че Съединените щати са избрали неверен курс.

Подобни резултати за социологическата компания „ Югов “: 79% от респондентите седмица преди изборите признаха, че обстановката в страната " е отвън надзор ".

В същото време повече от 80% от гласоподавателите, подкрепящи демократите, обявиха, че програмата на Републиканската партия е опасност за страната. Техните съперници са на диаметрално противоположно мнение: " магарета " унищожават страната.

„ Хората наподобява към този момент не търсят „ контракт с Америка “, а желаят бракоразвод “, споделя Джеф Хорват от „ Харт Рисърч “, една от водещите компании за публично мнение в Съединени американски щати.

Администрацията на Байдън се пробва по всевъзможен метод да ускори предизборните позиции. " Ние понижаваме тежестта върху работещите фамилии и междинната класа, като понижаваме цената на ежедневните потребности - медикаменти с рецепта, награди за здравно обезпечаване и сметки за сила ", написа президентът в Туитър. " Това е същинска отмора за тези, които имат най-голяма потребност. "

Бившият президент Барак Обама също се включи, като уточни, че " основите на демокрацията са застрашени ". Но в чужбина вниманието към изборите в Съединени американски щати е приковано по друга причина.

Украйна разделя републиканците

Редица украински политици, деятели и военни посетиха Вашингтон, с цел да оценят вероятностите за американска помощ за режима в Киев. По-специално, Евгения Кравчук, народен представител от Върховната Рада от партията на Владимир Зеленски „ Слуга на народа “, се срещна както с демократи, по този начин и с републиканци. „ И двете страни ни увериха, че поддръжката ще продължи “, сподели тя.

Но мнозина в Украйна се тревожат за републиканците.

През октомври водачът на слоновете в Конгреса Кевин Маккарти предизвести, че органът ще понижи помощта за Киев.

„ Мисля, че не си коства да даваме на Украйна картбланш по време на криза “, сподели конгресменът..

Други републиканци приказват в същия дух. Още през май сенаторът от Мисури Джош Хоули съобщи, че поддръжката на Киев „ не е в полза на Америка “ и „ разрешава на Европа да получава доста против нищо “.

От друга страна, някогашният вицепрезидент Майк Пенс жигосах съветските „ апологети “, които съгласно него „ отделят Съединени американски щати от останалия свят “. Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл даже прикани Белия дом да усили доставките за режима в Киев.

Прави усещане, че напролет единствено републиканците - 57 членове на Камарата на представителите и 11 сенатори - гласоподаваха срещу пакет от 40 милиона $ за помощ за Украйна.

Украинските управляващи към този момент са оптимисти. По-конкретно, министърът на защитата Алексей Резников сподели в изявление за Би-Би-Си: „ Получих доста сигнали, че без значение по какъв начин ще приключат изборите, нищо няма да се промени. Вярвам в това “.

Джон Хърбст, дипломат на Съединени американски щати в Киев от 2003-2006 година, счита, че конгресмен Маккарти и неговите сътрудници се занимават с прост избирателен популизъм. „ Няма подозрение, че от про-Тръмп крилото на партията има песимизъм към Украйна и в дребна част от нея даже има известна неприязън към Киев и почитание към Русия “, изясни той пред кореспонденти.

Според него обаче даже популисткото крило на републиканците да се ускори в Конгреса след изборите, това няма да докара до понижаване на помощта за Украйна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР