Остава по-малко от месец преди началото на Световното първенство по

...
Остава по-малко от месец преди началото на Световното първенство по
Коментари Харесай

Джанлоренцо Бленджини: Надяваме се да стигнем до финала

Остава по-малко от месец преди началото на Световното състезание по волейбол за мъже в Италия и България. По този мотив селекционерът на олимпийските вицешампиони от " Скуадра адзура " Джанлоренцо Бленджини даде обстойно изявление за авторитетния Volleyball.it , в което показа своите мисли за подготовката на отбора и упованията си за Мондиала. Ето какво разяснява Бленджини броени дни преди старта на шампионата на планетата:

" Както съм казвал и преди, осъзнаваме отговорността на Световното състезание в Италия и знаем какво ни чака. Но най-много знаем какви качества имаме и по какъв начин можем да ги подобрим, с цел да бъдем допустимо най-ефективни. Сами си постановяваме напрежение, тъй като знаем, че можем и желаеме да успеем. Мечтаем да успеем! Желаем да победим. Така че това е задоволително огромно напражение за нас, с което се борим, тъй като имаме огромна упоритост. Виждам, че и момчетата го знаят и го желаят. Те вършат всичко допустимо и ще се опитат да дадат своя принос за тима. Така, че външното напрежение въобще не ме тормози и не е тематика за нас. Ние сме доста деликатни към работата си и напрежението си е наше. Това, че има и външно, не е тематиката. Важно е да се възползваме оптимално от капацитета си, като го развиваме с всеки минал ден ".

" Това, че ще ни гледа цяла Италия е привилегия и не би трябвало да ни разсейва или напряга. Мисля, че това е вълнуваща привилегия и нещо, за което всеки състезател мечтае в кариерата си, като Олимпиадата. Това не го виждам като минус, само че мисля, че не е редно да мислим за това доста. Момчетата би трябвало да работят, да си почиват и да се съсредоточат върху това, което вършим всекидневно ".

" Не разясняваме 3 или 4 тима вероятно за подиума, а минимум 6-7 - Русия, Бразилия, Съединени американски щати, Франция, Сърбия, Полша и ние. Всеки един от тях ще се стреми към върха. Сложно е, само че както ние го знаем, по този начин го знаят и противниците ни. Амбицирани сме толкоз, колкото и другите тимове. Всички работи старателно, тъй като има доста съперници, само че единствения метод да успеем е да се съсредоточим върху ежедневната си работа и да си покачваме качеството ".

" Да, в действителност представянето на тима ни през последните години е като влакче в увеселителен парк - положително, неприятно, положително. Трудно е, само че знаем какво ни следва. Ще забележим до къде ще стигнем. Надяваме се да се забележим на 30 септември на финала. Правим всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че ще сме там, само че ще го разберем едвам на 30-и септември. Знаем, че не сме единствените, които имат за цел класиране за финалите. Във волейбола разликите са доста тънки, тъй че даже тимове, които са малко по-добри на хартия, в случай че не играят по най-хубавия метод, са изложени на риск. Наясно сме с това, само че сме окуражени, тъй като знаем качествата си, без да подценяваме качествата на противниците ни. Но до каква степен ще стигнем, ще забележим. Надяваме се, колкото е допустимо по-напред ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР