Остава по-малко от месец до началото на новия сезон на

...
Остава по-малко от месец до началото на новия сезон на
Коментари Харесай

Да готвиш за принц Чарлз и Брад Пит и да влезеш във Фермата

Остава по-малко от месец до началото на новия сезон на " Фермата " на 5 септември и към този момент знаем името и на втория участник в него. Това е началник Илиян Кустев - кулинар, който може да се похвали, че е работил в един от най-престижните заведения за хранене по света.

Притежава и личен ресторант, само че е подготвен да смени кухнята със суровата реалност във " Фермата " и да се впусне в тазгодишното предизвикателство, което ще мине под мотото " Пътят на една фантазия " .

Илиян Кустев е на 43 години, от София, само че огромна част от професионалния му път е в чужбина. В Лондон е част от екипа на началник Джон Уилиямс в петзвездния Ritz Hotel, а в Париж твори един до друг с началник Пиер Гание в ресторант с най-високото кулинарно отличие - три звезди Мишлен.
 Снимка 491649

Готвил е за редица известни персони, измежду които и турския президент Реджеп Ердоган, Маргарет Тачер, принц Чарлз, както и Брад Пит .

Скоро обаче ще забележим дали се оправя също толкоз виртуозно със селския живот, колкото и с черпака в заведенията за хранене със звезди Мишлен и до каква степен е заслужен за огромната премия от 100 хиляди лв..

Признава, че би я вложил в своя личен ресторант , който е негова дългогодишна фантазия, осъществена неотдавна. Но пандемията не е пощадила и него и има потребност от ново начало.
 Снимка 490744

" Реших да вземам участие във " Фермата ", тъй като желая да схвана по какъв начин ще се оправи градското момче, т.е. аз, с това предизвикателство. Аз съм доста луда глава , правил съм доста неща. Не ме е боязън и от работата - строил съм, доил съм. Но ми е забавно по какъв начин ще се държа душевен, какво ще построя ", споделя Кустев.

На мнение е, че творчеството, която показва в своята работа, ще му бъде от изгода и във " Фермата " , тъй като там постоянно би трябвало да се направи от нищо нещо.

" Фермата " се завръща

Какво знаем до този миг

Експериментатор в кухнята, Илиян Кустев елегантното съчетава модерните европейски течения с изтънчения източен привкус. Презентациите на комплицираните предписания носят авторския му почерк, а умелият микс сред стилове и артикули трансформира ястията му в шедьоври. Тях сме виждали и в предаването MasterChef, в което води мастърклас на участниците.

" Фермата " 6 започва от 5 септември по bTV.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР