Остава по-малко от месец до началото на 19-то издание на

...
Остава по-малко от месец до началото на 19-то издание на
Коментари Харесай

На 19 октомври стартира Сезон 2018/19 на Международния конкурс по програмиране CodeIT организиран от Мусала Софт

Остава по-малко от месец до началото на 19-то издание на Международен конкурс по програмиране CodeIT (http://codeit.bg/).
Това е най-елитният частен конкурс по програмиране у нас и един от най-старите в света, който Мусала Софт провежда от самото си основаване през 2000 година Сезон 2018/19 още веднъж дава обещание незабравими прекарвания и провокации за всички участници – най-хубавите гении в региона на спортното програмиране от България и района.

CodeIT обичайно се организира под патронажа на Президента на Република България. Почетен член на журито още веднъж е проф. Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 година и президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI). Той е измежду преподавателите, основали най-вече медалисти по информатика у нас. Конкурсът също по този начин е подсилен от държавни и елитни университетски институции, професионални и бизнес организации.
По правилник състезанието има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен край в София
До финала доближават най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас. Конкурсът е без възрастови ограничавания, само че в него досега се включват най-вече възпитаници и студенти с ползи в областта на логаритмите и спортното програмиране, доста от тях медалисти от национални и интернационалните олимпиади и други състезания.
На финалния присъствен кръг на CodeIT още веднъж най-хубавите участници ще имат опция да се срещнат с интернационално прочут гуру на спортната информатика, който ще показа с тях препоръки от персоналния си опит като играч
Тази година посетител на финала ще бъде Скот Ву – троент притежател на златен орден от интернационалната олимпиада по информатика (IOI) и изцяло най-хубавият играч на IOI за 2014 година През 2016 година печели златен орден на международния край на ICPC (Международен конкурс по програмиране на колежите) в Харвард. Работил е в Addepar, Hudson River Trading и Jane Street, след което става съосновател на тайно стартъп в Сан Франциско. Скот стартира да се състезава в състезания по програмиране от 2009 година и към момента взе участие и разяснява за забавление. Любимият му логаритъм е sqrtN bucketing.


Според регламента на състезанието, първи кръг ще се организира онлайн в границите на три седмици. Поканата да бъде патрон на първи кръг одобри член кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет „ Ангел Кънчев “.
Сайтът на CodeIT (www.codeit.bg) напълно скоро ще бъде освежен с новата визия за идния сезон на интернационалното съревнование. Там може да се откри и списък от предишни издания на състезанието, в това число задания, решения и класиране.

Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните начинания на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна обществена отговорност на компанията и тактиката за поощряване и основаване на опция за изява на всички с ползи в региона на логаритмите, програмирането и осведомителните технологии. Мусала Софт има вяра, че качественото и дейно образование и стимулирането на гениите подкрепят техния блян за развиване и работят за по-доброто бъдеще на софтуерната промишленост.

За сполучливото осъществяване на CodeIT всяка година се грижи CSLab – екипът на Мусала Софт, който през годините събира някои от най-хубавите гении в областта на спортното програмиране, съдействали също за това България да е една от петте страни в света с над 100 медала от надпревари по информатика.

Мусала Софт пожелава триумф на всички участници в новото издание на състезанието CodeIT и ги поддържа да следват фантазиите си!

Актуална и забавна информация от надпреварата ще може да се следи на уеб страницата www.codeit.bg и във Фейсбук групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР