Остава по-малко от един месец до издаването на новото попълнение

...
Остава по-малко от един месец до издаването на новото попълнение
Коментари Харесай

Според Capcom играта Devil May Cry 5 би излязла много по-късно, ако не беше решението на създателя ѝ

Остава по-малко от един месец до издаването на новото попълнение на именитата гейм поредност Devil May Cry 5. Ако зависеше от Capcom, можеше да чакаме доста повече време – дружно с тази игра издателят е търсил екип за създаването а втората част на Dragon’s Dogma. Директорът на плановете Хидеаки Ицуно бил колеблив сред две възможности… и в последна сметка решил да се концентрира върху Devil May Cry 5 .

Ицуно е извънредно прочут като разработчик на забавни видеоигри. Освен оригинала на известния франчайз Devil May Cry той е работил върху доста други игри на Capcom като Rival Schools, Power Stone, Darkstalkers и Street Fighter Alpha. Освен това той е виновен и за триумфа на заглавието Dragon’s Dogma. След неуспеха на Breath of Fire компанията Capcom бе изоставила сингъл-плеър RPG игрите. Всичко се промени когато тя наля голям бюджет в основаването на Dragon’s Dogma, въодушевена от модерните западни RPG геймърски заглавия. Затова доста почитатели останаха недоволни, откакто седем години по-късно епичната игра не получи продължение. Сега обаче знаем за какво.

„Когато трябваше да проведем полемиката за играта Devil May Cry, отидох при Кензо (Директорът на Capcom) и му споделих: Виж, желая да направя или Devil May Cry 5, или Dragon’s Dogma 2″ – показа Ицуно пред VG247 – „Той ми сподели: Добре, прави каквото искаш. Която искаш. Тогава си помислих: Знаеш ли какво… да създадем DMC5. И я направихме„.

Новините несъмнено ще разочароват почитателите на Dragon’s Dogma, само че е добре да се има поради, че тази игра излезе през 2012, до момента в който истинската японска Devil May Cry дебютира чак през 2008-ма година. Това прави повече от десетилетие очакване. Ицуно обаче увери, че Dragon’s Dogma не е забравена:

„И ето ни, приключваме DMC5. Но аз имах хрумвания за Dragon’s Dogma и тогава… Винаги си мисля за към най-малко четири заглавия по едно и също време. Но има разлика сред нещата, които желая да направя, и нещата, които би трябвало да направя. И ето ни тук… Аз към този момент се приготвям за идващия си план. Не можем да кажем какъв е, само че чакам с неспокойствие да стартира работа по него„.

Ицуно обаче вижда Dragon’s Dogma като най-големия триумф в своята кариера и даже че е „най-горд“ точно с нея, а не с Devil May Cry. Петата част на този франчайз обаче му е лишил доста повече време и старания от Dragon’s Dogma.

Devil May Cry 5 излиза на 8-ми март за Xbox One, PlayStation 4 конзоли и лични компютри. Дано обаче няма потребност да чакаме доста, преди да чуем за идващото създание на Ицуно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР