Остава отворен въпросът дали ще бъдат доставени още 1500 машини

...
Остава отворен въпросът дали ще бъдат доставени още 1500 машини
Коментари Харесай

Румяна Дечева, ЦИК: Ще се справим с изборите

Остава отворен въпросът дали ще бъдат доставени още 1500 машини за застраховане вота в чужбина, откакто ЦИК и " Сиела Норма " не се споразумяха за цената. Изчисленията на компанията снабдител са, че логистиката и доставката на машините коства 14 млн. лв. и е невероятно да се оправят за 6,5 млн., каквото е предлагането на ЦИК.

" Това, че няма да има някъде машина или машината няма да може да бъде обслужвана от членове на секционна комисия, които могат да не се оправят, не е съображение. В Кодекса са планувани бюлетини, бюлетини ще има във всяка секция. Когато нещо се случи и при неспособност за гласоподаване с машина, ще има бюлетини ", увери Румяна Дечева от Обществения съвет на ЦИК по Българска национална телевизия.

Тя акцентира, че сега ЦИК работи в доста разнообразни условия.

" Това е нов състав, който за първи път би трябвало да провежда избори с машини по места, да провежда за първи път гласоподаване с машини в чужбина, за първи път да провежда избори за по-малко от два месеца. Аз съм уверена, че ЦИК ще се оправи ", безапелационна беше Дечева.

По думите ѝ огромна част от напрежението идва от всички тези характерни за решение задания и нуждата ЦИК " да рапортува на обществото до каква степен са съумели ".

" Това, което аз виждам, е, че те поставят неумоверни старания да изпълнят всяка една от точките в тези доста нетипични за процеса досега условия ", добави тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР