Остава опасността за живота на три от жените в Пирогов,

...
Остава опасността за живота на три от жените в Пирогов,
Коментари Харесай

Четирима от пострадалите при катастрофата край Своге остават с опасност за живота

Остава заплахата за живота на три от дамите в " Пирогов ", които пострадаха при трагичната автобусна злополука тази събота край Своге. Добрата вест е, че са нормализирани и утежняване в положението им не се следи. Това осведоми на ексклузивен брифинг тази заран шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

„ Състоянието на трите дами, които са на апаратна вентилация, няма смяна, задържа се. Стабилни са, само че не може да се каже, че са отвън заплаха за живота. Другите три дами, които са в по-добро положение, предстоят им оперативни интервенции през днешния ден и на следващия ден и може би в петък ще имаме повече информация какво тъкмо е направено. Колегите решиха, че е по-добре първо да минат интервенциите и по-късно да се реши дали другата седмица да бъдат изведени, тъй като следоперативно би трябвало да има едно положително обезболяване, изключително след такава тежка контузия. Хубаво е да бъдат следени. Трите дами, които са на апаратна вентилация, към този момент са в устойчиво положение и не се утежняват, което е добре. Защото в случай че стартира да се утежнява динамичността, сърдечната активност, се подхващат спомагателни ограничения. Но за момента са в същото положение, което е добре “, изясни проф. Балтов, представен от Дарик.

Трима души - мъж и две дами, потърпевши в злополуката край Своге, към момента са в реанимацията на столичната болница " Св. Анна ". Остава заплахата за една от дамите, която през вчерашния ден беше оперирана. Заради фрактура на шийка на бедрена кост на дамата е осъществена тотална промяна на ставата. Заради фрактура на горен завършек на раменна кост, ангажираща раменна става, е осъществена репозиция и фиксация на фрактурата. Други трима потърпевши при случая са нормализирани и лекуването им продължава в Клиника по хирургия и Клиника по ортопедия и травматология на болничното заведение.

Няма заплаха за живота на двамата потърпевши при трагичната злополука, които се лекуват във Военномедицинската академия. 62-годишната жена към този момент е преместена в Клиниката по гръдна хирургия на болничното заведение, а положението ѝ е устойчиво. 30-годишният мъж остава в реанимацията, още веднъж в устойчиво положение. В идващите дни му предстоят серия от интервенции, осведомиха от лечебното заведение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР