Остава ни малко време да постигнем идеалната фигура за лятото.

...
Остава ни малко време да постигнем идеалната фигура за лятото.
Коментари Харесай

Гъбите могат да ни помогнат в борбата с килограмите

Остава ни малко време да реализираме идеалната фигура за лятото. Изтощителните и лишаващи организма ни от потребни субстанции диети са до болежка познати и практикувани, постоянно без дългогодишен резултат. Но можем да разнообразим менюто си с гъби , които с изключение на здравословни, могат да ни оказват помощ в битката с килограмите. Те са с ниско наличие на натрий и могат да се прибавят към съвсем всяко ядене. Ето другите аргументи, които ги трансформират в една от най-здравословните храни:

Те имат неповторим благоуханен профил. Благодарение на някои химикали като глутамат и гуанилат, гъбите изискват по-ограничената консумация на сол . Освен това са з аместител на месото .

Те са източник на витамин D . Основният източник на този витамин естествено е слънчевата светлина, само че той се намира и в някои храни. Гъбите съдържат дребни количества на витамин D.

Подпомагат редуцирането на теглот о. Смятат се за храна с ниско енергийна компактност, което значи, че са ниско калорийни. Изключително подобаващи, като част от хранителен режим .
 гъби iStock/Getty Images-->
Гъбите са добър източник на витамини от групата В , които са от значително значение за нервната ни система. Витамините от тази група благоприятстват за производството на червени кръвни кафези, подкрепят храносмилателната система и са от основно значение за растежа.

Регулират холестерола , защото съдържат тип нишки, наречени бета-глюкан. Смята се, че бета-глюкани играят роля в метаболизма на мазнините и оказват помощ на по-ниското общо наличие на холестерол в кръвта.
 гъби iStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР