Остава малко повече от месец до Баба Марта, но за

...
Остава малко повече от месец до Баба Марта, но за
Коментари Харесай

Изселници и гурбетчии броят по 40 лв. за мартеници, ето къде ВИДЕО

Остава малко повече от месец до Баба Марта, само че за търговеца Никола Николов продажбата на мартеници към този момент е почнала. Причината – огромният интерес към Пижо и Пенда от изселниците от Турция, написа 24rodopi.com.

Мартеници се продаваха даже в края на декември. Купувачите - най-вече изселници и гурбетчии, които си бяха пристигнали в родния край за посрещане на новата 2020-та година. "На 1 март ще бъдем в чужбина, да си имаме мартеници за тогава ", обясняваха те.

„ Като дойдат пред Паспортна и незабавно ги подтиква мисълта, че идва Баба Марта и си купуват предплатено. Тук, в моя регион, главно изселници ми са клиенти. На площада купуват повече локални хора.

Но хората, които излизат от Паспортна, идват и купуват от мен. Идват да си подменят документите и в това време свършват и тази работа “, споделя търговецът, чието магазинче е наоколо до Паспортна работа в Кърджали.

„ Носталгията ги подтиква. Това е един спомен от комунизма, предишното, когато са живеели и те тук. Като спомен от България “, добавя кърджалиецът.

Като цяло в южната ни съседка имало сериозен интерес към мартеницата, показва още Никола.

„ В някои случаи купуват за своите близки, другари, познати, по поръчка и вземат по-големи количества. Два, три, четири, пет, 10 и до 30-40 лв. дават “, споделя още търговецът.

Като цяло ползата бил толкоз огромен, че търсенето на обичайна мартеница от изселниците било даже целогодишно, добавя Никола Николов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР