Остава бедственото положение в селата от община Стражица, залети от

...
Остава бедственото положение в селата от община Стражица, залети от
Коментари Харесай

Остава бедствено положението в селата в Стражица, залети от язовири

Остава бедственото състояние в селата от община Стражица, залети от язовири.

Няколко къщи и учебното заведение в село Камен са наводняване в резултат на преливането на язовир „ Чешме дере”.
Обявено е бедствено състояние в двете села, залети от язовири в община Стражица Поддалите водоеми са общинска благосъстоятелност. Отдадени са чартърен за 10 години.
Причината е голямото количество дъжд, което се е изляло за малко време. За по-малко от 30 минути в региона са паднали към 100 литра дъжд на квадратен метър.

Ситуацията е под надзор. Властите са на терен. Екипи на пожарната източват язовира. Тази заран неговото равнище очевидно е спаднало.

Към момента няма заплаха язовирът още веднъж да прелее, разгласи комисар Красимир Кръстев , шеф на пожарната във Велико Търново.

Според арендатора на язовира Юрий Тончев в тази обстановка на толкоз значителни превалявания не е можело да се предотврати преливането. „ Дойде вода в големи количества – за половин час празният размер от повече от метър се запълни и язовирът стартира да прелива. Обадих се на кмета и бяха взети нужните мерки”, сподели Тончев.
След разкъсване на язовирна стена: Тонове риба се изсипаха в нивите Стотици локални поданици събират рибата, макар бедственото състояние в региона
„ Обстановката се възстановява. Очаквам през днешния ден бедственото състояние да бъде отменено”, разяснява проф. Любомира Попова , регионален шеф Велико Търново.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР