Остава бедственото положение в Карлово и Смолян Застрахователи започват огледи

...
Остава бедственото положение в Карлово и Смолян Застрахователи започват огледи
Коментари Харесай

Застрахователи започват огледи в засегнатите от бурните ветрове райони

Остава бедственото състояние в Карлово и Смолян

Застрахователи стартират огледи в засегнатите от бурните ветрове региони у нас. Предстои специалистите да оценят размера на всички нанесени вреди по общинското и персоналното имущество. Всички жители, които също са наранени, може да подават сигнали в общината и да аплайват за държавна помощ, заяви Българска национална телевизия.
Остава бедственото състояние в Карлово след урагана, който през вчерашния ден отвя покривите на учебното заведение и болничното заведение в града. Нощта мина умерено, без нови произшествия, а поривите напразно стихват. Днес стартира незабавно възобновяване на двата обекта.
Строителни компании от района, дружно с представители на спешния щаб, ще огледат вредите и ще стартират ремонт. От БЛС в Пловдив обявиха за Българска национална телевизия, че ще подкрепят сътрудниците си от болничното заведение в Карлово с 10 000 лв..
В Смолян също не е анулирано бедственото състояние. Община Баните също разгласи бедствено състояние поради провалите от ураганния вятър, заяви заместител регионалният шеф Адриян Петров. Десетки дребни обитаеми места и махали към момента са без електричество. Затворен от паднали дървета е пътят за село Турян. Доброволци от общината са съумели да доставят до селото самун и други хранителни артикули.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР