Остатъците от кафеени зърна могат да се трансформират във високоиздържлив

...
Остатъците от кафеени зърна могат да се трансформират във високоиздържлив
Коментари Харесай

„Форд” ще използва остатъци от кафе за производство на авточасти

Остатъците от кафеени зърна могат да се трансформират във високоиздържлив материал, който да бъде употребен за автомобилни елементи.
Автомобилният колос „ Ford Motor Company ” ще употребява боклуци от кафе за производството на авточасти, оповестиха от компанията в петък.
„ Ford ” и веригата за бързо хранене „ Mc Donald`s ” ще си сътрудничат при обработката на кафе на зърна, се споделя в прессъобщение на автомобилния производител.
Двете компании са открили, че остатъците от кафе на зърна могат да се трансфорат във високоиздържлив материал, който да се употребява при производството на автомобилни елементи.
Тези съставни елементи подхождат на условията за качество, нужни за монтажния панел на фаровете и други вътрешни и външни елементи на каросерията.
Когато остатъците от кафе се нагреята при висока температура и при ниско наличие на О2 и се смесят с пластмаса и други добавки, полученият материал може да бъде завършен по друг метод.
Произведените благодарение на този способ елементи са с 20% по-леки и се нуждаят от 25% по-малко сила в процеса на формоване, се споделя в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР