Остаряло пристанищно оборудване на пристанище Бургас-запад ще бъде премахнато и

...
Остаряло пристанищно оборудване на пристанище Бургас-запад ще бъде премахнато и
Коментари Харесай

Изхвърлят остарялото оборудване на пристанище Бургас-запад

Остаряло пристанищно съоръжение на пристанище Бургас-запад ще бъде отстранено и сменено с ново. Това реши кабинетът, като одобри предлагането на концесионера за даване на концесия върху терминала. Въпросната техника ще бъде оповестена за частна държавна благосъстоятелност. Става дума за три челни товарачи. 

Предвид закупуването на огромен брой нова мобилна пристанищна техника от страна на концесионера, посочените кошотоварачни машини са неизползваеми за осъществяването на пристанищни услуги. Вследствие на продължителната интензивна употреба машините са изцяло амортизирани.

По-нататъшното им прилагане би основало усложнения и рискове в работата, а възобновяване им е нецелесъобразно заради техническата неприспособимост на съвсем всички елементи и възли. С премахването на трите машини доста ще се усъвършенства и усъвършенства логистиката на депозиране на одобряваните за обработка товари, като се усилят откритите складови площи в „ Пристанищен терминал Бургасзапад ”. Ще се реализира функционалност, успеваемост и сигурност при ръководството и употребата на обекта на концесията.

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР